Topi se Fetelova prednost: Hamilton pokorio Belgiju!

Autor:

Sport

27.08.2017

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu Belgije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hamilton slavi pobedu u Belgiji

Hamilton je ostvario 58. pobedu u karijeri, u 200. trci u šampionatu F1. On je pobedio rezultatom sat, 24 minuta, 42,820 sekunde.
 

 

Drugo mesto zauzeo je vozač Ferarija Nemac Sebastijan Fetel sa 2,358 sekundi zaostatka za pobednikom, a treći je bio Danijel Rikardo iz Red Bula sa zaostatkom od 10,791 sekundi.

Vozač Mercedesa Kimi Raikonen zauzeo je četvrto mesto, peti je bio Valteri Botas iz Mercedesa, a šesti Niko Hulkenberg iz Renoa. Bodove su još osvojili Roman Grožan iz Hasa, Felipe Masa iz Vilijamsa, Esteban Okon iz Fors Indije i vozač ekipe Toro Roso Karlos Sainc mlađi.

Prvo mesto u generalnom plasmanu drži Fetel sa 220 bodova, dok je Hamilton drugi sa 213.

Hamilton je dobro startovao i iskoristio pol poziciju. U 30. krugu "sejfti kar" je izašao na stazu posle sudara vozača Fors Indije Okona i Serhija Peresa. Vozači su prisustvo bezbednosnog vozila iskoristili da odu na zamenu guma. Trka je nastavljena u 33. krugu, Fetel je odmah napao Hamiltona, ali se Britanac odlično odbranio.  Do kraja trke vodila se velika borba, ali je Hamilton sačuvao prvo mesto.
 

RepublikaFoto: Tanjug/AP

 

Naredna trka biće vožena 3. septembra na stazi u Monci, za Veliku nagradu Italije.
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading