Verkić veruje u pobedu protiv Hrvata

Autor: Tanjug, Republika

Sport

27.03.2019

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Golman rukometne reprezentacije Srbije Svetislav Verkić izjavio je da, bez obzira na veliki imperativ pobede i što je Hrvatska favorit, veruje u trijumf u Beogradu u borbi za prvenstvo Evrope 2020. godine.

RepublikaFoto: rss.org.rs
Rukometaši Srbije

Tim Nenada Peruničića loše je započeo kvalifikacije, remizirao je sa Belgijom (27:27) u Zrenjaninu i izgubio u Švajcarskoj (29:24), a sledećeg meseca dolaze dva duela sa favoritom u grupi Hrvatskom.

- Prve dve utakmice smo kiksnuli, pogotovo sa Belgijancima u Zrenjaninu. Sada postoji imperativ pobede nad Hrvatskom, što nije nemoguće da se desi. Utakmica se igra u beogradskom "Pioniru", a znamo da je ta hala u nekim prošlim vremenima važila za hram rukometa. Ako tribine budu bile pune, sigurno je da će svako od igraca imati i dodatni motiv za igru. Iskreno se nadam pobedi - rekao je Verkić za sajt RŠ.


Kao veliku prednost navodi i podršku sa tribina u meču koji se igra 11. aprila u dvorani Aleksandar Nikolić.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Opasni rivali... Rukometaši Hrvatske

- Pred punom halom možemo da se nosimo sa njima. Biće to praznik rukometa. Verujem da neće biti treme. Imaćemo potrebnu mirnost i stabilnost. To će presuditi u odlučujucim momentima. Mec u Beogradu bice na jednu, dve lopte.


Samo tri dana kasnije iste selekcije se sastaju u Zadru, gde "orlove" čeka vruća atmosfera.

- Sigurno je da će nas sačekati vrela atmosfera. Imamo dosta mladih igrača i jedino čega se pribojavam jeste da ne izgore u takvim uslovima. Od velikog značaja je iskustvo igranja Svetskog prvenstva prošlog januara. Videli su da su i Nemci, i Francuzi, ljudi od krvi i mesa, a da je razlika u sistemu, kolektivu i kontinuitetu - zaključio je iskusni 38-godišnji čuvar mreže.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading