Štefanek i Marinković posetili Ljuboviju u obilasku teritorijalnih sportskih saveza!

Autor:

Sport

21.03.2019

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U okviru plana obilaska teritorijalnih sportskih saveza, predsednik i sekretar Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek i Goran Marinković posetili su opštinu Ljubovija. Svečani prijem predstavnika Sportskog saveza Srbije održan je u kancelariji predsednika opštine Ljubovija, Milovana Кovačevića nakon kojeg je usledio radni sastanak.

RepublikaFoto: Promo foto


Predsednik opštine Ljubovija, Milovan Кovačević pozdravio je prisutne članove Sportskog saveza Srbije izrazivši zahvalnost što su  odlučili da posete opštinu Ljubovija. Nakon toga je generalni sekretar Sportskog saveza opštine Ljubovija, Vladimir Кrstić upoznao predsednika i generalnog sekretara SSS sa stanjem sporta u opštini Ljubovija:
- Prioritetni cilj je, poštujući Nacionalnu strategiju razvoja sporta u Republici Srbiji i Program razvoja sporta  opštine Ljubovija, uključiti što veći broj građana u sistem sporta, naročito mladih, dece osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Najveći rezultat ogleda se u povećanju broja devojčica koje se bave sportom - za 5 godina duplo više devojčica koje se bave sportom u novim sportskim udruženjima - rekao je Krstić.

RepublikaFoto: Promo foto

O problemima koji su uočeni kada je reč o sportu u opštini Ljubovija pričao je predsednik Sportskog saveza opštine Ljubovija Blagojević Goran: 

- Najveći problem je razvoj sportske infrastrukture. Velika je potreba za izgradnjom sportske hale jer jedina postojeća hala SŠ ,,Vuk Кaradžić” je praktično neuslovna. Na teritoriji opštine Ljubovija postoje samo dva fudbalska terena u sklopu stadiona FК ,,Drina” koja ne mogu da opsluže sve korisnike zbog čega je došlo do velikih oštećenja na travnatim podlogama, pa se javlja potreba za izgradnjom terena sa veštačkom podlogom. Izgradnjom ovih objekata pored nesumljivog uticaja na razvoj sporta u opštini Ljubovija pozitivno bi delovali i na razvoj sportskog turizma zbog potencijala koje naša opština poseduje.         
RepublikaFoto: Promo foto

Predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek zahvalio se predstavnicima opštine Ljubovija na dočeku i istakao da slični problemi postoje i u drugim manjim sredinama:

- Upoznati smo sa problemima opštine Ljubovija. Kako Sportski savez Srbije ne može da konkretno reši problem sportske infrastrukture, pomoći ćemo Vam sa sportskim rekvizitima i loptama, kao i podrškom i savetovanjem za buduće projekte. Sportski savez Srbije ima izuzetno dobru saradnju sa Ministarstvom omladine i sporta i ovaj problem ćemo im predočiti - predsednik SSS je nakon razgovora sa predstavnicima opštine i Sportskog saveza opštine Ljubovija istakao je da se iz priloženih rezultata vidi da SSOLJ ima želju da radi i podstiče razvoj sporta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading