Sramne odluke sudija odvojile Kukolja od medalje

Autor:

Sport

18.03.2019

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na završenom Grand Slamu u džudou u ruskom gradu Jekaterinburg, najbolje rangirani srpski borac Aleksandar Kukolj završio je na petom mestu. Međutim srpski džudista koji je na ovom takmičenju branio titulu osvojenu prošle godine, borbu za ulazak u finale protiv borca iz Holandije izgubio je usled niza spornih sudija.

RepublikaFoto: judoinside.com
Aleksandar Kukolj

Kukolj je već posle nepuna dva minuta primorao protivnika da prihvati dve kaznene opomene. Ubrzo je usledila i treća kaznena opomena koja je ujedno i deskvalifikacija, za očigledan svojevoljan izlazak van borilišta.

Glavni sudija meča je kaznu dosudio ali su kontrolori suđenja kaznu poništili zbog čega je borba nastavljena dalje. U nastavku borbe, po mišljenjima stručnjaka, bilo je još bar tri osnova za davanje treće kazne holandskom borcu (neaktivnost, lažni napadi, izbegavanje borbe) što bi direktno donelo Kukolju pobedu.

Iz nekog razloga sudije su odlučile da ne deluju i pustile borbu da traje što je izazvalo burne reakcije gledalaca. Po isteku prvog minuta zlatnog boda Kukolju je na delić sekunde pala koncetracija. što je Holanđanin iskoristio. 

- Znate me, nikada se ne žalim na sudije, ali... Ovo nije prigovor, već je završeno, ovo je samo osvrt sa borčeve tačke gledišta. Nadam se da će svima biti jasnije. Već je dovoljno teško pobediti, tako da je nekada nemoguće birati put kojim doći do pobede. Za vašu statistiku, to je možda mali i nevažan broj, ali potičem iz zemlje u kojoj je svaki rezultat bitan. Borimo se za svoje snove i mnogi od nas prehranjuju svoje porodice. Poštovanje za sve moje protivnike i sudije, uprkos svemu. Zahvalan sam na vašim porukama podrške. Svi mi volimo džudo - poruka je Kukolja na Instagram profilu.

Kukolj je kasnije za treće mesto u tesnoj borbi izgubio od predstavnika Japana, dok je njegov protivnik iz polufinala pobedio predstavnika Gruzije u finalu i osvojio takmičenje.

Srpska ali i svetska džudo javnost su sudjenje iz navedene borbe ocenili kao u najmanju ruku sramno, u prilogu imate snimak borbe pa procenite sami.

Iz nekog razloga sudije su odlučile da ne deluju i pustile borbu da traje što je izazvalo burne reakcije gledalaca. Po isteku prvog minuta zlatnog boda Kukolju je na delić sekunde pala koncetracija, što je Holanđanin iskoristio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading