Možda ovaj meč nema rezultatsku važnost, ali kad se "sudare" Srbi i Hrvati...

Autor: Tanjug

Sport

11.03.2019

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić, pred gostovanje Hrvatskoj, podsetio je da su dve selekcije najbolje poslednjih godina na planeti, ali da predstojeći meč nema veliku važnost.

RepublikaFoto: Tanjug
Selektor "delfina"!

Na put u Sisak, Savić vodi najjači tim sa šampionima Evrope iz Barselone, bez obzira što nema veći rezultatski značaj jer su oba tima obezbedila plasman na Završni turnir Evropa kupa u Zagrebu sledećeg meseca.

- Poslednjih godina Srbija i Hrvatska su dve najuspešnije reprezentacije. Mi smo olimpijski i evropski šampioni, oni svetski prvaci. Prošle godine smo igrali više puta, a postoji mogućnost da tako bude i ove sezone. I jedni i drugi znamo da je Sisak rezultatski najmanje bitan i da će one prave utakmice biti vezane za Svetsku ligu i Svetsko prvenstvo- rekao je Savić.
Međutim, Savić očekuje dobru partiju svog tima.

- Sa druge strane, želimo da vidimo gde smo sada sa formom uz obavezu da se publici protiv domaćina predstavimo na pravi način. Forma jeste meni u fokusu, a naravno tradicija nameće i želju da rezultat bude uspešan- rekao je selektor Srbije.

Vaterpolista Sava Ranđelović naglašava da Srbija nema pritisak, za razliku od Hrvatske.


- Ulazimo u težak meč iz naporne klupske sezone, Filipović je recimo imao tri utakmice u Kupu Italije. Oni su odlična ekipa, sa vrsnim centrima koje nije lako sačuvati. Nemamo pritisak za razliku od njih. Nismo u top formi, ali daćemo sve od sebe- poručuje Ranđelović.

Golman Gojko Pijetlović veruje da će meč u Sisku biti kvalitetan i uzbudljiv.

-Očekujem neizvesnu i tešku utakmicu bez obzira što rezultat nema neku istorijsku vrednost. Slično je bilo i u Nišu pa je meč bio vrlo kvalitetan. Lepo je da se okupimo svi i siguran sam da ćemo dati maksimum i za utisak i za rezultat- zaključuje Pijetlović.

Duel Hrvatske i Srbije odlučuje i borbu za prvo mesto u grupi, za šta je "delfinima" potrebna pobeda.

Utakmica u Sisku igra se sutra od 17.30.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading