Nastavio put po Srbiji: Davor Štefanek posetio Požarevac i Aranđelovac

Autor:

Sport

03.03.2019

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Požarevac i Aranđelovac našli su se u planu obilaska Sportskih saveza Srbije ove nedelje. Dva teritorijalna sportska saveza koja svojim radom podižu nivo sporta i imaju velike ambicije za ovu godinu.

RepublikaFoto: Promo foto
Davor Štefanek

Svoj obilazak stanja na terenu u Požarevcu, Sportski savez Srbije započeo je u požarevačkom Gradskom zdanju. Sportski savez Grada Požarevca održao je redovnu sednicu Skupštine, a prisutne su pozdravili predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković. 

Nakon Skupštine upriličen je radni sastanak u kabinetu gradonačelnika Baneta Spasovića. Gradonačelnik je izneo niz projekata iz oblasti sporta na kojima se radi. Sa ponosom su istakli rekostrukciju SC Požarevac:

- Kada obnova bude završena imaćemo jednu od najboljih dvorana u toj klasi u Srbiji. U sklopu ove ustanove, na raspolaganju će nam za nekoliko nedelja biti i balon hala, koju će moći da koriste i sportisti i rekreativci - rekao je gradonačelnik Spasović.

RepublikaFoto: Promo foto
Davor Štefanek u Požarevcu

Nakon Požarevca usledili su obilasci sportske infrastrukture u Aranđelovcu.

Domaćini, predsednik Sportskog saveza Aranđelovca Zoran Radovanović i generalni sekretar Bojan Nikitović, upoznali su delegaciju SSS sa najvećim sportskim objektom u gradu - SRC Šumadija i njegovim potencijalom ovog mesta, a zatim i rekonstruisane hala VOC koja je još jedan od primera ulaganja u ovom gradu. Zamenik predsednika opštine Miladin Jakovljević rekao je da na lokalu ovakva poseta ima poseban značaj:

- Veoma smo počastvovani što možemo da upoznamo i ugostimo olimpijskog šampiona i predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka. Značajno je što sa njim možemo razmeniti mišljenja. Još više ćemo ulagati u sport, a svakako ćemo nastojati da održavamo saradnju sa Sportskim savezom Srbije jer bez njihove podrške i pomoći ne bismo mogli da ostvarujemo svoje sportske ciljeve - rekao je Jakovljević. 

RepublikaFoto: Promo foto
Davor Štefanek u KK Knjaz u Aranđelovcu

U Sportskom savezu Srbije zadovoljni su konstruktivnim razgovorima koji su obavljeni:

- Iz Požarevca i Aranđelovca nosimo lepe utiske. Zaista nam je drago da lokalna samouprava i teritorijalni sportski savezi ova dva grada dobro sarađuju, što daje velike rezultate. Tako razvijaju sport pre svega svog grada, a doprinose i razvoju srpskog sporta. Ono što je najbitnije je da imaju nove ideje, da se ne zaustavljaju i trude se da ispune cilj svih nas, a to je da što više dece priključe sistemu sporta i omoguće im što bolje uslove za trening. Zaista su jedan od najboljih primera sa kojima sam se susreo obilazeći teritorijalne saveze - zaključio je predsednik SSS Davor Štefanek.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading