Velika čast za srpski boks

Autor:

Sport

23.02.2019

21:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Bokserskog saveza Srbije (BŠ) Nenad Borovčanin izjavio je da je velika čast što je izabran u Izvršni odbor Evropske bokserske konfederacije na Skupštini u Moskvi.

RepublikaFoto: ST/Dragan Kadić
Nenad Borovčanin

- Na ovaj način Srbija će dati svoj doprinos razvoju boksa u Evropi, modernizaciji, većoj zaštiti boksera i bokserki, vaspitnoj ulozi boksa, regionalnoj saradnji i svemu onome što sport nosi kroz olimpijske vrednosti - rekao je Borovčanin Tanjugu u Moskvi.

On je zahvalio svima koji su ga podržali, pre svega Ruskoj bokserskoj federaciji na predlogu i podršci, kao i zemljama bivše Jugoslavije.

- Pokazali smo jedinstvo i dokazali da kroz sport zajedno na međunarodnoj sceni možemo biti samo jači, a tako verujem i u drugim društvenim oblastima - rekao je Borovčanin.

Dodao je da je boravak u Moskvi bio prilika i da se finalizuje dogovor s Ruskim savezom oko izgradnje Bokserskog centra u Srbiji.

- Video sam već idejno rešenje, očekujem da u drugoj polovini marta bude gotov u potpunosti projekat. Potom prelazimo na biranje lokacije, verujem da ćemo to lako uraditi u saradnji s državom, a našoj bratskoj federaciji smo izuzetno zahvalni na jednoj takvoj donaciji koja će itekako imati značaj za razvoj srpskog boksa u budućnosti - poručio je Borovčanin.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading