Nek se spreme Hrvati: "Delfini" očitali lekciju Rumunima!

Autor: Agencije/Republika

Sport

19.02.2019

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Rumuniju u Subotici sa 13:6, u trećem kolu Grupe D Evropa kupa.

Dušan Mandić

Srpski vaterpolisti su tako ostvarili i treću pobedu na kvalifikacionom turniru za Svetsku ligu.

I u podmlađenom sastavu ekipa je stigla do bodova i trenutno prvog mesta u grupi Evropa kupa. Ko će na kraju biti prvi znaće se posle susreta sa Hrvatskom u Sisku 12. marta.

Počelo je stativom Mandića, promašenim zicerom Drašovića. Prvi se upisao Lukić, pa Mandić iz peterca za 2:0. Smanjili su gosti sa igračem više, da bi do kraja četvrtine Janković se upisao u strelce. Drašović i Mandić su brzo pogodili mrežu u drugoj četvrtini. Rival je imao problema u napadu, teško dolazio do prilike za udarac.  Na 6:1 povisio je sa igrače više Vučinić a posle greške dobrane i gola Saboa tačku na četvrtinu stavio je Lazić sa igračem više.

Nastavak utakmice je protekao po istoj matrici. Rumuni su skromnim akcijama dolazili do prilika za udarac. Treći deo u znaku lepog gola Drašovića, kontre Jankovića i pogodaka Velkića i Mandića.

Poslednjih osam minuta na golu je bio Dobožanov. Stojanović je realizovao peterac, Lukić iskoristio priliku za svoj drugi gol. Čekao se kraj utakmice, Rumuni su mogli da budu zadovoljni činjenicom da su poslednjem delu najbolje prošli i na kraju izvukli kakav takav častan poraz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading