Udovičić širi prijateljstvo Srbije

Autor:

Sport

16.02.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je na kraju dvodnevne posete zemljama afričkog kontinenta obišao i Republiku Burundi, gde je razgovarao o unapređenju prijateljskih odnosa dve zemlje, kao i saradnji u razvoju sistema sporta i politike prema mladima.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Vanja Udovičić

U privrednom centru te centralno-afričke države, gradu Budžumburu, ministar Udovičić je održao sastanke sa ministarkom kulture i sporta Pelatom Nijonkure i ministarkom omladine, pošte i informatičke tehnologije Evelin Butoj. 

Tokom srdačnih razgovora postignuta je obostrana saglasnost o potrebi za potpisivanjem Memoranduma o saradnji u oblastima omladine i sporta između Srbije i Burundi.

Takav gest bi značajno uticao na dinamičan i sadržajan razvoj odnosa između naših zemalja u brojnim sferama saradnje, a prvenstveno u razmeni stručnih znanja i iskustava u razvoju sistema sporta, vođenju omladinske politike i uspostavljanju bliskih odnosa omladine kroz stručne i kulturno-zabavne programe, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.

- Republika Burundi je iskren prijatelj Srbije i sa velikim zadovoljstvom želim da izrazim moju zahvalnost na ovako prisnom dočeku koji nam je priređen od strane ministarki Nijonkure i Butoj. Razgovori koje smo vodili u oba ministarstva bili su izuzetno sadržajni i otvoreni po pitanju razvoja perspektive naših bilateralnih odnosa, uz obostranu želju da se stručna i praktična saradnja iz oblasti omladine i sporta što pre i formalizuje - rekao je Udovičić.


Kako kaže, jasno je koliko će uspešna primena tih programa pozitivno uticati na sveopšti razvoj naših odnosa i zajednički rad u međunarodnim okvirima, navedeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading