Srbi ne ćute pred nasiljem: Hrvati, je l' vas neko nešto pitao?

Autor:

Sport

14.02.2019

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić odgovorio je Hrvatskom savezu da dopis o neigranju srpskih klubova u Splitu i okolini manjoj od 200 kilometara nije upućen njima, već nadležnima iz Regionalne lige i da želi da čuje mišljenje sa pravog mesta.

RepublikaFoto: Starsport
Viktor Jelenić

Hrvatski vaterpolo savez (HVS) na čelu sa Pericom Bukićem zahtev VSS opisao je kao "neostariv" i da "ukazuje na prekid saradnje i istupanje iz lige".

- Nismo mi uputili pismo kolegama iz Hrvatke, već Upravnom odboru Povereništvu takmičenja. U Upravnom odboru su predstavnici svih saveza, klubova učesnika takmičenja. Voleli bismo da čujemo i njihovo mišljenje, ne želim ništa da prejudiciram- rekao je Jelenić.

Jelenić dodaje da više ne mogu da se tolerišu događaji poput onog u Splitu kada su napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde.

- Hrvatski savez reaguje na način na koji reaguje. Meni je daleko važnije da je reagovala LEN iako nema nikakve ingerencije nad ovim takmičenjem. Šta bi bilo da se ovo dogodilo, a da je LEN nadležna. Prelazili smo preko nekih stvari, bilo je odvrtanja šrafova na točkovima autobusa, napadnuta su deca u Zagrebu i samo smo sada tražili da ne igramo u Splitu i okolini. HVS je uzeo pravo da presuđuje, a mi zapravo čekamo stav Upravnog odbora lige. Više ne želimo da tolerišemo takve događaje jer su protiv sporta, ali i što je važnije ugrožavaju bezbednost sportista- zaključio je Jelenić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading