Ja sam Crnogorac, nemojte mene da bijete - Sramoto! A Srbe da ubiju?

Autor:

Sport

11.02.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad ne znaš šta ćeš, a ti viči da nisi Srbin i to će te sigurno spasti u Hrvatskoj! Tom logikom, prema pisanju tamošnjih medija, poveo se i golman Crvene zvezde Aleksandro Kralj (28) kada je spas od ustaša u Splitu potražio u hladnom moru.

RepublikaFoto: Starsport
Golman Crvene zvezde

On je zajedno sa saigračima Dušanom Vasićem i Milošem Maksimovićem napadnut šipkama i noževima u kafiću na splitskoj rivi samo zato što je ispod jakne imao majicu kluba sa kojim je došao da igra meč regionalne lige protiv Mornara. Dok je stajao u plićaku i čekao policiju, Kralj se odrekao bratske zemlje u kojoj zarađuje za život.

- Ja sam iz Kotora, Crnogorac sam, nisam Srbin - prenela je Slobodna Dalmacija navodne Aleksandrove povike iz vode pre nego što je sa sebe bacio Zvezdinu majicu kako bi odobrovoljio napadače da ga puste na obalu, dok su drugi vikali da je on ipak četnik.

TRAŽE OTKAZE

Ovakav njegov potez, pod uslovom da se stvarno desilo ono što je Slobodna Dalmacija prenela, razbesneo je mnoge navijače u Srbiji.

"Imamo 'hrabrog' golmana, nema šta. A ostale, jer su Srbi, mogu da ubiju, ali ne i njega, jer je Crnogorac", "Ako je istina da je skinuo majicu sa grbom Zvezde i da se pravdao da nije Srbin, nego Crnogorac, misleći da će mu huligani tapšati sa splitske rive, hitno treba da dobije otkaz u Zvezdi", samo su neki od komentara besnih zvezdaša.

BUDALE SVUDA

S druge strane, proslavljeni vaterpolista naše zemlje Aleksandar Šapić, koji je i sam doživeo pokušaj linča na Evropskom prvenstvu 2003. u Kranju, razume reakciju Kralja. On za Srpski telegraf napominje da u takvim situacijama svako drugačije reaguje.

RepublikaFoto: twitter.com/Mario Jurič
Split - neposredno posle napada na vaterpoliste

- Aleksandro nije znao dokle su oni spremni da idu. Kad ti je ugrožen život, ne kontrolišeš svesno ni pokrete ni reči. Mislim da bi vikao i da je Sirijac ili bilo šta drugo samo da spase živu glavu. Šta je mučenik drugo mogao da radi, verovatno nije ni svestan šta je rekao. Neka nam je ovo svima za nauk da budala ima svuda - istakao je Šapić.

Srpski telegraf pokušao je juče da kontaktira i sa Aleksandrom Kraljem, ali nam je rečeno da će se danas u podne obratiti javnosti zajedno sa ostalim napadnutim saigračima, a da pre toga neće davati izjave.

Direktor Zvezde brani Kralja

I dok su pojedinci osudili navodne Kraljeve povike, direktor VK Crvena zvezda Igor Milojević u izjavi za Srpski telegraf brani svog golmana.

RepublikaFoto: Starsport

- Nisam spavao celu noć, mislim da niko od nas nije oka sklopio. Momci su uvređeni i poniženi. Te pretnje više bole nego što su ih tukli. Što se tiče te izjave da ga puste jer je Crnogorac, a ne Srbin, tek treba da utvrdimo šta se tačno desilo. To su hrvatski mediji prepričali prema nekima povike iz mora, prema drugima dijalog sa devojkom koja ga je izvukla iz vode. Te što komentarišu pozvao bih da pogledaju njegove odbrane za Zvezdu u kojima podmeće glavu gde drugi ne podižu ni ruku - rekao je Milojević.

Vučić: Ovo se u Beogradu ne bi desilo

 

Jasnu poruku o tome šta misli o napadu na vaterpoliste Zvezde poslao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- To što bih izbacio žuč i bes zbog tog napada ne bi pomoglo našim momcima. To govori o velikim razlikama na ovim prostorima, jer tako nešto ne bi moglo da se dogodi u Beogradu. Nadam se da ćemo imati dovoljno pameti i jedni i drugi da shvatimo da bez saradnje nećemo imati budućnost i da će ova moja poruka biti dobro shvaćena u Zagrebu - rekao je Vučić.

Bolesnik Pauk: Srbi, kurčite se! Kakvo je more u februaru?!

Hrvatski zvaničnici blago su osudili napad na vaterpoliste Zvezde, dok je član Gradske skupštine Splita Martin Pauk sramno prokomentarisao skandal u svom gradu. On je povukao paralelu sa nekim navodnim sličnim incidentom u Beogradu, a onda skandalozno osudio žrtve.

- Da ste u miru prošetali rivom, negde kod fontane stali i napravili selfije i stavili na Instagram, te se kurčili svojim jaranima u Beogradu i ponosno im pričali kako ste prošetali centrom Splita u dresovima Zvezde, a da vam niko nije ništa mogao jer ste moćni, ogromni, snažni. Sada im, bre, pričajte kakvo je more u februaru - poručio je Pauk.

Za razliku od njega, poznati hrvatski novinar Neven Cvijanović je osudio napad.

- Zvezdaši, izvinite, nemojte nikad biti kao mi! Jako me je sramota, kao da sam ja bio taj moron koji je udario te momke i kao da sam ja lično taj kreten koji je vikao "četnik".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading