Oglasio se i regionalne lige: Osuđujem napade na vaterpoliste Zvezde!

Autor:

Sport

09.02.2019

22:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu i dalje je glavna tema u Srbiji i Hrvatskoj. Četvorica igrača crveno-belih napadnuta su u prepodnevnim časovima u jednom kafeu na splitskoj rivi, utakmica sa Mornarom je odmah odložena, a po povratku u Beograd Viktor Jelenić je izneo više detalja o ovom napadu.

RepublikaFoto: http://sd-crvenazvezda.net
Vaterpolisti Crvene zvezde

Oglasio se i prvi čovek Regionalne vaterpolo lige, legendarni vaterpolista, Perica Bukić, koji je najoštrije osudio ovaj napad.

– Ispred Hrvatskog vaterpolo saveza, te u svoje lično ime, najoštrije osuđujem izgred koji se dogodio na splitskoj rivi, a u kojem su napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde. Svaki čin nasilja, ikada, igde i prema bilo kome je jednostavno neprihvatljiv.

U Regionalnoj vaterpolo ligi, u 11 sezona koliko se odvija ovo takmičenje nikada nismo imali nikakve incidente, napade na sportiste ili njihov stručni štab. Uostalom, i ovaj napad se dogodio izvan ikakve moguće odgovornosti tela ovog takmičenja, budući da je do napada došlo na javnom prostoru u gradu, daleko od sportskog borilišta i u slobodno vreme sportista.

RepublikaFoto: Starsport
Viktor Jelenić

Ono čemu se iskreno i duboko nadam je da ovaj izgred neće uticati na dosad izuzetno korektne odnose između svih učesnika Regionalne lige, svih klubova i saveza, kao i na sam projekt zajedničkog sportskog takmičenja koji se dosad pokazao vrlo uspešnim za sve njegove delove.

S druge strane, ovo što se dogodilo nikako ni mi u vaterpolo zajednici ne smemo da potcenimo, te i nas obavezuje da napravimo sa svoje strane dodatan napor da se ovako nešto više nikad i nigde ne ponovi, rekao je Bukić, a preneli hrvatski mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading