SVET SPORTA JE NA NOGAMA: Kako će izgledati 53. Superboul!

Autor:

Sport

03.02.2019

21:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveći sportski događaj u SAD, finalna utakmica američke Nacionalne fudbalske lige (NFL) - Superboul - između Nju Ingland Pejtriotsa i Los Anđeles Remsa, održaće se u ponedeljak u 00.30 po srednjoevropskom vremenu, a prate je brojevi koji iz godine u godinu pomeraju granice.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ovogodišnju utakmicu na novom stadionu "Mercedes-Benc" u Atlanti, koju će 20. put prenositi američka televizija Si-Bi-Es (CBS), pratiće više od 100 miliona Amerikanaca putem malih ekrana, dok će na stadionu biti prisutno nešto više od 70.000 gledalaca.

Stadion je izgrađen prošle godine i koštao je 1,5 milijardi dolara, navodi "Forbs".

Iako su meteorolozi predvideli oko 60 odsto šanse za kišu, gledaoci koji su u proseku morali da izdvoje oko 3.860 dolara za kartu nedelju dana pred utakmicu, neće morati da brinu, jer se stadion može pohvaliti pokretnim krovom.


Gledaoci su prošli dobro u poređenju s kompanijama koje su odlučile da se oglase tokom Superboula, jer će za reklamu od 30 sekundi morati da izdvoje oko pet miliona dolara, kako pokazuju podaci firme za istraživanje "Kantar medija".

Sve te cifre padaju u senku s količinom novca koju će Amerikanci prokockati tokom ovog vikenda - oko šest milijardi dolara.

Kako prenosi CBS, većina gledalaca nije zabrinuta za ishod utakmice, već za dobar provod, pa će shodno tome "stradati" oko 1,4 milijarde pilećih krilaca i gotovo milijarda litara piva.

Pre početka same utakmice, himnu SAD otpevaće Gledis Najt, poznata kao "carica soula".

Rodom iz Atlante, gde se Superboul održava treći put, iza sebe ima sedam Gremija, a našla se i na listi 100 najboljih pevača svih vremena magazina "Roling stoun".

Poluvreme će obeležiti nastupi "Marun 5" i reperi Trevis Skot i Big Boj.

Na 53. Superboulu biće oboreno mnoštvo rekorda, među kojima i najviše timskih pojava (11) za Nju Ingland Pejtriotse i sedam ličnih rekorda kvoterbeka Toma Brejdija iz istog tima.

Kao igraču, ovo će mu biti deveti Superboul, a isti broj puta se pojavio u startnoj pojavi. Između ostalog, biće i najstariji kvoterbek i startni igrač sa 41 godinom i 183 dana.

Glavni trener Pejtriotsa Bil Beličik oboriće rekord sa devet pojava na Superboulu na toj poziciji, kao i 12 ukupnih pojava na Superboulu.

Šon Mekvej iz Remsa je najmlađi glavni trener koji se pojavio na najbitnijoj utakmici NFL lige sa 33 godine i deset dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading