NASTAVAK SARADNJE: Ambasador Egipta posetio Sportski savez Srbije!

Autor:

Sport

22.01.2019

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportski savez Srbije nastavio je da sportsku saradnju gradi na međunarodnom nivou. Predsednik najmasovnije sportske organizacije na Balkanu Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković sastali su se sa Nj. E. Ambasadorom Egipta Amr Alguvejijem i šeficom odeljenja za kulturu Iman Gatvari.

RepublikaFoto: Promo foto

Ovo je bio inicijalni sastanak gde su obe strane prezentovale trenutnu sportsku situaciju svoje zemlje. Kako je u Egiptu posle fudbala, najpopularniji sport skvoš, najpre će se saradnja ogledati u razmeni iskustava na ovom polju. Tako će kroz nekoliko meseci gosti Skvoš saveza Srbije i Sportskog saveza Srbije biti upravo delegacija ovog sporta.

Istorija Egipta je impozantna, kao i istorija sporta, ovaj narod kroz vekove vodio je računa o fizičkoj spremi, a razvijeni su i sportovi karakteristični za ovo područje. Najzanimljiviji je speed ball, koji će građani Srbije imati prilike da uživo vide na Malim sajmovima sporta, a velika prezentacija zakazana je za tradicionalni Sajam sporta u Beogradu u novembru mesecu.

Svakako da je egipatskoj delegaciji bila velika čast što će sportski radnici njihove zemlje moći da uče i ugledaju se na srpske stručnjake i infrastrukturu. Prostora za saradnju Srbije i Egipta ima još, ali će ovo biti početni koraci.

Na obostrano zadovoljstvo prvi sastanak je priveden kraju uz razmenu simboličnih poklona. Sportski savez Srbije posleTurske i Egipta ima u planu još zemalja koje će biti pozvane na sastanak kako bi se sport u Srbiji razmenom iskustava još više unapredio.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading