Skromni heroj Srbije: Vukašin Vorkapić

Autor:

Sport

15.01.2019

20:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ulazak mladog desnog krila Vukašina Vorkapića (21) "trgao" je reprezentaciju Srbije i poveo je ka prvom trijumfu na Svetskom prvenstvu, protiv Koreje - 29:31.

RepublikaFoto: RSS
Ilustracija: Foto

Iako je rival iz Azije kontrolisao rezultat do poslednjih deset minuta, precizni debitant je postigao sedam golova iz toliko pokušaja i bio najbolji igrač u preokretu ekipe Nenada Peruničića.

Posle utakmice, Vorkapić nije skidao osmeh.

- Osećam se sjajno. Ova utakmica nam je bila jako bitna. Jako težak meč, pre svega, Korejci igraju brzo, brz protok lopte, trče, polukontre i kontre... Prelomili smo u poslednjih 10 minuta, borili smo se, dali sve i ovo je jako bitna pobeda za nas da se izvadimo iz svega lošeg -  izjavio je on za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Upitan za savršen napadački učinak (7/7), rekao je da ga brojke čine srećnim kao i trijumf.

- Nisam očekivao da ću dati sedam golova. Hvala selektoru što mi je dao šansu da da zaigram na ovom Svetskom prvenstvu. Možda je bio i srećan dan, da nije bilo saigrača ne bih dao sedam golova.


Trijumfom protiv Koreje, "orlovi" su sačuvali šanse za plasman, a ako se "poklope" ostali rezultati meč protiv Nemačke u četvrtak (18) mogao bi da bude odlučujući.

- Imamo dan odmora da se pripremimo, možda ćemo imati i trening da uvežbamo još akcije, odbranu, šta nam je potrebno... To je već do selektora. Ako bismo pobedili bilo bi jako lepo. Garantujem da ćemo dati sve od sebe - dodao je rukometaš Metaloplastike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading