PERUNIČIĆ: Ovako se sazreva!

Autor:

Sport

11.01.2019

20:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukometaši Srbije remizirali su rezultatom 30:30 (14:14) sa Rusijom u prvom kolu Svetskog prvenstva, iako su "orlovi" vodili gotovo čitav susret. Selektor Nenad Peruničić smatra da je ovaj meč važna lekcija za njegove izabranike.

RepublikaFoto: Starsport
Nenad Peruničić

- To je sazrevanje, imali smo jasnu odluku, a mislim da je presudio momenat kada je Zelenović izašao. To nas je skroz poremetilo, sa dva "flastera" i ulazak Orovića totalno hladnog, gde mu je potencirano da ide samo na prenos lopte zbog njihove agresivnosti. Svi su želeli najbolje, i Lazar sa tim zadnjim šutem koji smo svi videli u golu. Mnogo sam ih i ja promašio u životu, ali sa tim moraju da žive. Bitno mi je da osećaju kao tim na terenu. Ne samo priča, već prikazivanje nas u najboljem mogućem svetlu. Ima još osciljacija, prosto treba da završimo utakmicu... Utakmica se gradi 60 minuta pogotovo na ovakvom nivou protiv agresivne, žustre, mlade ekipe na ovakvoj sceni kakvo je Svetsko prvenstvo. Ipak, idemo dalje, imali smo dobijenu utakmicu, mogli smo da izgubimo, bitno je da smo odbranili u poslednjem napadu. Bitno je da izvučemo najbolje iz ovoga - rekao je Peruničić.

"Orlove" već u subotu od 20.30 očekuje duel sa Francuskom, a Peruničića u ovom trenutku najviše brine situacija sa Nemanjom Zelenovićem koji se požalio na jak bol.

- Pokušaćemo da igramo sa njima kao da nisu oni. Biće teško, oni su ekipa koja je dobro pripremljena i rotacija im je ogromna, to su igrači koji igraju u najvećim mogučim klubovima. Moramo da izvučemo najbolje iz svake utakmice koliko će to biti na kraju - to ne znam. Moraćemo da vodimo računa oko samih rotacija, da imamo situaciju sa Zelenovićem. Plašim se toga osetio je jak bol, to se nešto što se tako desi, želeli smo najbolje.

RepublikaFoto: Starsport
Rukometaši Srbije

Lazar Kukić promašio je da donese veliku radost u završnim momentima, a nakon poslednjeg sudijskog zvižduka se i rasplakao. Selektor se našao uz njega uz jasnu poruku - da su se i njemu dešavale iste situacije u karijeri.

- Rekao sam mu da sam ih ja promašio mnogo više nego što će ih on promašiti - završio je Peruničić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading