"Orlovi" protiv Rusa probijaju led na SP!

Autor:

Sport

11.01.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nov ispit istine je pred rukometašima Srbije. "Orlovi" danas (18.00, RTS 2) protiv Rusije započinju nastup na Svetskom prvenstvu u A grupi, a selektor Nenad Peruničić (47) veruje da mogu do dobrog starta u Berlinu uprkos kvalitetnom rivalu.

RepublikaFoto: Starsport
Nenad Peruničić

- I oni su promenili puno stvari kao i mi. Uz sve poštovanje protivnika, najviše gledam sebe i svoju ekipu, našu želju i energiju, način na koji ćemo izneti pritisak. Svi moraju da budu svesni da predstavljaju svoju zemlju. Ima mnogo novih i treba da pokažu zbog čega su tu, umesto iskusnijih i onih sa većim imenom i prezimenom - istakao je Peruničić.

Nekadašnji reprezentativac zna kako je igrati na velikim takmičenjima, što je iskustvo koje će pokušati da prenese svojim izabranicima. "Orlovi" na poslednje dve planetarne smotre nisu ni učestvovali, dok su 2011. i 2013. stizali samo do druge faze, ali Peruničić se nada da se to može promeniti.

- Želimo sve najbolje moguće. Idemo bez pognute glave, pa šta god da se desi. Verujem u ove momke. Daćemo sve od sebe jer živimo za ovo. Meni je osećaj isti kao kada sam bio igrač. Očekuje nas velika scena, pozitivna trema i prilika za novo dokazivanje - jasan je Peruničić.

Nakon Rusije, Srbiju u subotu očekuje susret sa Francuskom (20.30), a zatim u dueli sa Brazilom, Korejom i domaćinom Nemačkom.

Grupa A: 1. kolo - četvrtak

Nemačka - Koreja 30:19

petak: 

Srbija - Rusija 18.00

Brazil - Francuska 20.30

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading