ŽELITE DA ISTRČITE SVOJ PRVI POLUMARATON? Evo kako da to učinite!

Autor:

Sport

03.01.2019

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Često se čuju diskusije na temu da li svako može da istrči polumaraton. Odgovor je vrlo jasan. Ukoliko imate volju i snažnu motivaciju – za vas ne postoji prepreka. To je ključna poruka Biljane Cvijanović, jedne od naših najboljih i najuspešnijih polumaratonki, koja je sa timom adidas Runners Belgrade osmislila program SHERUNS21K. Ona poziva sve zainteresovane dame između 18 i 35 godina da joj se pridruže na treninzima u naredna tri meseca, kako bi se zajedno spremile i istrčale Beogradski polumaraton u aprilu 2019. godine.

RepublikaFoto: Promo foto

- Plan treninga u okviru našeg programa osmišljen je za devojke koje nikada nisu istrčale polumaraton, tako da je ideja da laganim korakom krenemo od samog početka. Osnovni cilj je da se zajedno zabavimo, ali i da vam treneri iz adidas Runners Belgrade tima pokažu koliko je lako pomeriti svoje granice, samo ako ste dovoljno istrajni i motivisani - rekla je Biljana, pobednica prošlogodišnjeg Beogradskog polumaratona.

Program će se sastojati od tri treninga nedeljno, od kojih će dva podrazumevati lagano trčanje i jedan trening jačeg intenziteta. Osim trčanja, planirani su i treninzi snage, a za sve to, kroz iskusno vođenje, biće zaduženi treneri na čelu sa Biljanom Cvijanović. Devojkama će na raspolaganju biti i lekarski pregledi, kao i vrhunska oprema za trčanje.

- Sigurna sam da će interesovanje biti veliko, jer su žene pokazale da kada se držimo zajedno nema toga što ne možemo da ostvarimo, što se videlo i nedavno na ženskom trening danu u Beogradu. Sada nam je cilj da dođemo do nivoa da savladamo 21 kilometar. Taj cilj je ostvariv i moguć, a nema boljeg osećaja nego kada istrčite jednu takvu trku - dodaje Cvijanovićeva.

RepublikaFoto: Promo foto

Ukoliko se za ovako duge trke pripremate samostalno, dešava se da na tom putu ponestane motivacije i da cilj deluje neostvarivo. Sve je, međutim, lepše i lakše u timu. To je i razlog zbog koga se Dijana Kocić među prvima pridružila ženskom timu.

- Oduvek sam želela da istrčim polumaraton, a pre par godina sam se i ozbiljno pripremala, ali me je povreda sprečila da učestvujem. Raduje me prisustvo stručnjaka koji će raditi sa nama i verujem da će mi SHERUNS21K program omogućiti da uz podršku ostalih devojaka i timsku motivaciju ostvarim ovaj svoj dugogodišnji san. Zato sam vrlo uzbuđena i jedva čekam da krenemo sa treninzima - rekla je Dijana.

RepublikaFoto: Promo foto

Prijave su otvorene i vrše se putem društvene mreže Instagram i popunjavanjem formulara na sajtu Sheruns21k.rs do 15. januara.

Sve devojke koje žele da se prijave potrebno je da na svoj Instagram profil okače video ili fotografiju kojima će ukratko da ispričaju ili opišu da li su ranije trčale, i zašto žele da budu deo ovog programa. Video ili fotografija se kači na otključan Instagram profil, uz heštegove #SHERUNS21K i #adidasRunnersBelgrade. Nakon toga, popunjava se formular na sajtu i sledi poziv organizatora za sledeću fazu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading