ALONSO: Šumaher najeći rival

Autor:

Sport

31.12.2018

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji vozač Formule 1 Fernando Alonso smatra da mu je legandarni Mihael Šumaher bio najveći rival u najbržem cirkusu, a dodaje da je konkurencija danas mnogo jača nego kada je on vozio.

Mihael Šumaher

Dok se Fernando Alonso sprema za trku 500 milja Indijanapolisa i za Svetski šampionat u izdržljivosti, veoma su interesantne njegove izjave o karijeri u Formuli 1 koju je Španac obeležio jer je prekinuo dominaciju sedmostrukog svetskog šampiona Mihaela Šumahera.

Alonso je titulu uzeo 2005. godine kada je Šumaher bio na vrhuncu karijere.

- Teško je izabrati jednog rivala ali ako moram da kažem onda je to Mihael. To je jednostavno zato što je on dominirao u ovom sportu kada sam ja došao u Formulu 1. Kada ste u kartingu i vidite da Mihael pobeđuje, vi ste drugačija kategorija, vidite njega kako pobeđuje, a onda se posle toga borite sa njim točak uz točak, Mihael je taj najveći rival, ne zbog nekog tehničkog aspekta već zbog emocija pre svega - kaže Fernando Alonso. 

- Bitke sa njim su bile posebne i veoma emotivne u to vreme za mene. Imali smo, imamo verovatno i dalje, najtalentovaniju generaciju. Jer su vozači sada spremniji. Danas vozači imaju više vremena u simulatorima, i ulaze u Formulu 1 na nivou koji je bio nezamisliv pre jedne ili dve decenije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading