ASS NASTAVLJA BORBU: Žalićemo se Sudu u Lozani. Ivani je oteto zlato!

Autor: Tanjug

Sport

14.08.2017

11:24 >> 11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Atletski savez Srbije podneće žalbu Sportskom sudu za arbitražu u Lozani (CAS) posle nastupa Ivane Španović u skoku u dalj na Svetskom prvenstvu u Londonu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ivana je ostala bez medalje na SP

Prvi čovek ASS Veselin Jevrosimović poručio je da je sudijska komisija amaterski donela odluku da poništi rezultat Španovićeve prilikom skoka dužeg od sedam metara u poslednjoj seriji, računajući navodni trag odlepljenog broja sa dresae.

"Komisija je amaterski donela odluku, na osnovu televizijskog snimka, nisu uzeli u obzir i kamere na osnovu kojih se meri skok, što smo tražili da se unese u zapisnik. Sudija koji je video fantomski trag posle nije želeo da prizna grešku, verifikovao je svoju odluku, a komisija njegovu. Kada budemo prihvatili sav materijal, žalićemo se dalje, "teraćemo" se dokle stignemo, ako treba i do Lozane", rekao je Jevrosimović po dolasku u Beograd iz Londona.

Španovićeva je zauzela četvrto mesto na SP rezultatom 6,96 metara, iza zlatne Amerikanke Britni Ris (7,02), srebrne Ruskinje Darije Klišine (7,00) i bronzane još jedne Amerikanke Tijane Bartolete (6,97).
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading