OVO SU SVE KRAĐE SRPSKIH SPORTISTA OD PEKINGA DO LONDONA!

Autor:

Sport

14.08.2017

07:51 >> 08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović brutalno je opljačkana na Svetskom prvenstvu u Londonu jer joj je na pravdi boga oduzeta zlatna medalja u skoku udalj! Naime, ona je u poslednjoj seriji skočila preko sedam metara, što je automatski bilo dovoljno za zlato, ali su sudije procenile da je njen broj na leđima dotakao pesak, pa joj je priznat rezultat od 6,91 metra, što je bilo dovoljno samo za četvrto mesto. Nisu pomogle ni žalbe, a čitava planeta ostala je zgrožena zbog načina na koji je Ivana ostala bez zlata.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Međutim, ovakvi primeri perfidne krađe naših sportista dešavaju se gotovo deceniju bez prestanka, a Srpski telegraf vam predstavlja najveće nepravde u istoriji nad Srbima.

MILORAD ČAVIĆ - OI 2008. Peking

Trka veka, kako je nazvano finale na 100 metara delfin stilom, pretvorila se u pljačku stoleća. Ceo svet video je da je Milorad Čavić pre Majkla Felpsa dotakao ivicu bazena, ali je Amerikanac oko kog se gradila kampanja kao najvećeg plivača u istoriji na kraju završio sa zlatom oko vrata. Grešku je na kraju priznala i Omega, koja je merila vreme, ali to nikad neće ispraviti osećaj nepravde koju je Srbin doživeo.

 

KOŠARKAŠI - SP 2010. Turska

Ruka ruci, nismo Turci. I hvala bogu što je tako jer još nismo zaboravili način na koji su nas pokrali u polufinalu SP 2010. godine. Trebalo je da se odbranimo svega četiri sekunde, ali nije nam dozvoljeno. Kešelju je pobegao Kerem Tundžeri, sudija je stajao na 10 centimetara i gledao kako Turčin gazi liniju, ali je zažmurio na oba oka. Poraženi smo sa 83:82, ostali bez medalje i šanse da odmerimo snage sa američkim drim-timom u finalu.

FUDBALERI - Kvalifikacije za SP 2015.

Evropska fudbalska unija (UEFA) još jednom se pokazala kao obična politička tvorevina. Albanci su pustili dron usred Beograda, ali je meč registrovan u njihovu korist, a obe reprezentacije ostale su bez tri boda zbog tog meča, što je svojevrsni apsurd u sportskom smislu. "Orlovi" su tako došli u situaciju da budu tim koji je na tabeli imao - 2 boda.

TIJANA BOGDANOVIĆ - OI 2016. Rio de Žaneiro

U modernom dobu ovakva krađa je nezamisliva. U finalu Olimpijskih igara u taekvondu naša Tijana Bogdanović imala je poen zaostatka u odnosu na Kim So Hui iz Južne Koreje (6:7). Međutim, sekund do kraja Srpkinja je oborila rivalku, što je po pravilima bilo dovoljno za pobedu. Ipak, sudije su procenile da je vreme isteklo, iako snimak jasno pokazuje da je Tijana došla do pobede u regularnim uslovima. Srpkinja je sramno oštećena, a zlato je pripalo Korejki.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading