(VIDEO) Da se ne ponovi 2018: Jezive povrede sportista zbog kojih smo svi plakali!

Autor:

Sport

01.01.2019

07:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za nas obične smrtnike sport je samo igra... Nadmetanje ko će postići više golova, koševa ili ko će brže pretrčati određenu deonicu. Za one koji se njime bave, sport je život. Kada izađu na teren spremni su da daju sve za pobedu - ipak, cena je nekada baš velika. Ni 2018. godina nije mogla da prođe bez teških povreda. Da, bilo je sjajnih poteza, zakucavanja, golova, svetskih rekorda, ali bilo je i detalja koje svi želimo što pre da zaboravimo.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen

Povrede su sastavi deo sporta. Od njih jednostavno ne može da se pobegne. U razgovoru sa sportistima svi ćemo često čuti da je zdravlje najvažnije. I jasno je, telo je njihovo oruđe za rad. Bez njega ne mogu ništa. U minuloj, 2018. godini, videli smo povrede zbog kojih smo ostajali nemi... 

5. Neven Subotić - fudbal

Fudbal je muška igra... Nekada igrači glavom idu tamo gde mnogi ne smeju nogom. Neven Subotić je na meču Sent Etjena i Bordoa baš nastradao. Golman njegovog tima Rufelje udario ga je kolenom u glavu. Srbin je bio sav krvav, činilo se da će ostati bez svesti. 

 

 

Završio je u bolnici, a na kraju je dobro prošao. Posle nekoliko dana pušten je iz bolnice.... 

4. Dani Velbek - fudbal

 

 

Dani Velbek je čovek maler! Gotovo da nema sezone u kojoj ne muči muku sa povredama. Ni 2018. godinu neće pamtiti po dobrom. Igrač Arsenala je na dužem bolovanju jer mu je u meču Lige Evrope stradala noga. I to kako...  

 

 

On je potpuno iskrenuo skočni zglob i noga mu je izgledala jezivo. Saigrači čak nisu mogli ni da gledaju u pravcu nesrećnog napadača. Brzo mu je stavljena čizma, a snimak njegove povrede izaziva jezu.

3. Karis Levert - košarka

Košarka je sport koji ne samo što ima dosta kontakta. Posebno je nezgodno prilikom doskoka. Lako stradaju zglobovi, a i padovi su sa velike visine zbog toga što moderni košarkaši "lete". Karis Lavert je igrač Brukilna. Njegova sezona je do jednog trenutka bila sjajna, a onda je naterao saigrače da zaplaču. 

U meču sa Minesotom svi su se hvatali za glavu, a njegovo stopalo izgledalo je užasno. Levert je izbegao operaciju, ali veliko je pitanje kada će ponovo na teren. 

2. Patrik Mekou - košarka

Ovaj "let" mogao je da se završi tragično. Igrač Golden Stejta je primio loptu i krenuo na prodor, Vins Karter je prošao ispod njega, pa se nesrećni košarkaš zarotirao u vazduhu, izgubio kontrolu, i svom težinom donjim delom leđa udario na parket. Reč je o Patriku Mekou, koji je zaledio celu košarkašku javnost.

Činilo se da će ostati u kolicima, dugo nije osećao noge, ali na kraju nije završio sa ozbiljnom povredom koja bi mu ugrozila zdravlje i karijeru.

1. Li Seung Mo - fudbal

Li Song Mo nije fudbalski znalac, ali je njegovo ime postalo poznato zbog, do sada, neviđene povrede.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen

Njegovo stradanje, naime, podiglo je najveću buru u svetu sporta. Li Song Mo je tako pao da je polomio kičmu! Posle udara o teren, fudbaler je ostao da leži na zemlji sa polomljenim vratom. Lekari su odmah dotrčali do njega kako bi mu ukazali pomoć.

Igrač je kičmu slomio na tri mesta, a ne seća se ničega što se dogodilo na terenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading