RUMUN DOPLIVAO DO NAS: SRBIJA JE NAJLEPŠA OD ŠVARCVALDA DO CRNOG MORA!

Sport

11.08.2017

07:20 >> 07:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok uživate na Dunavskom keju, retko kada očekujete da Rumun ispliva iz reke sav zadihan. Upravo to se dogodilo juče kada je Avram Janku (41) napravio pauzu u glavnom gradu Srbije u neverovatnom poduhvatu da prepliva Dunav od Nemačke do Rumunije. Preračunato u brojkama, čak 2.800 kilometara, od Švarcvalda do Crnog mora za 60 dana, čime bi bio upisan u Ginisovu knjigu rekorda. Kako je isplivao iz vode, dočekali su ga brojni znatiželjni prolaznici.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Alal vera majstore: Avram Janku

- Bog blagoslovio Srbiju i Rumuniju. Krenuo sam iz Nemačke da plivam i mogu da kažem da mi je Srbija na prvi pogled najlepša. Beograd je lepši od Beča. Vi ste mi ipak komšije, moram da vas volim - rekao je Avram, kog smo zatim upitali zbog čega pliva Dunavom.

- Kao mladić sam obožavao knjigu Žila Verna "Dunavski kapetan". To me je inspirisalo da krenem i pokažem koliko je važno očuvati prirodu, ovu divnu reku kako bi naša deca mogla u njoj da uživaju i plivaju. Inače, nisam profesionalni sportista, radim u biblioteci, ali imam duh avanturiste.
Nije bilo lako Avramu, ali uz kompletnu podršku prijatelja i porodice uspeo je sve prepreke da prevaziđe.

- Najteže mi je bilo u Nemačkoj, bila je prehladna voda. Plašio sam se hipotermije. Ovde u Srbiji je znatno drugačije. Izuzetno je topla voda. Plan je da plivam oko 40 kilometara dnevno i trebalo bi da na vreme stignem do Crnog mora. Dunav je zaista predivan, to je reka koja ujedinjuje Evropu - zaključio je Rumun.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading