OKS REKAO SVOJE: Oni su bili najbolji - Tijana, Nole, odbojkašice i basketaši!

Autor: Republika

Sport

21.12.2018

20:19

Prvi teniser sveta Novak Ðoković i najbolja odbojkašica sveta Tijana Bošković, na večerašnjoj svečanosti u Domu narodne Skupštine, proglašeni su za najbolje sportiste Srbije u 2018. godini, u tradicionalnom izboru Olimpijskog komiteta Srbije.

Republika.rs

 

Ðoković, koji se u velikom stilu vratio na vrh ATP trofejima na Vimbldonu i US Openu, sedmi put je laureat OKS, dok je Boškovićevoj, posle titule prvaka sveta u Japanu sa reprezentacijom, gde je bila MVP takmičenja, ovo prvo priznanke, s tim da je lane dobila nagradu za najbolju mladu sportiskinju.


Najbolji ženski tim je odbojkaška selekcija Srbije, muški - basketaši Srbije koji su prvaci sveta, a tekvondistkinja Nadica Božanić najbolji mladi sportista posle juniorske titule šampiona sveta.


Nagrada za trenera godine otišla je u ruke selektora odbojkašica Zorana Terzića.

Republika.rsPosebna priznanja dobili su Ivana Španović (atletika), Jovana Preković (karate), Goran Obradović (trener Španovićeve), Roksanda Atanasov (trener Prekovićeve) i Marijan Vajda (trener Ðokovića).

Bivšoj trofejnoj reprezentativki Srbije u streljaštvu, Jasni Šekarić, dodeljena je nagrada "Olimpijsko srce".

- Bila je ovo uspešna godina, sportistima, trenerima i svima koji su ostvarili velike rezultate, čestima - rekao je predsednik OKS Božidar Maljković.

Komentari (0)

Loading