PORUKA VESLAČA: Imamo kontinuitet, glavni cilj je Tokio

Autor:

Sport

02.12.2018

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović ocenio je 2018. godinu kao uspešnu zbog održanja kontinuiteta osvajanja medalja na najvećoj svetskoj pozornici i za narednu najavio borbu za olimpijske vize u Tokiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- U rezultatskom smislu bitno je da smo bronzom četverca na EP za juniore, bronzom dubl skula Ðerić/Slavnić na EP za seniore do 23 godine i srebrom Marka Marjanovića u skifu na Mediteranskim igrama imali osvajače medalja na velikim takmičenjima. Ostaje žal što se, kada je konkurencija seniora u pitanju, nismo domogli evropskih i svetskih medalja - ocenio je Jevremović.


Ipak, kako je naveo, svi se nadamo se da ćemo uz veliko pojačanje u stručnom štabu, koje smo nedavno dobili angažovanjem slavnog svetskog stručnjaka, Italijana Dnovanija Postiljonea, već naredne sezone i u ovoj, najznačajnijoj kategoriji jurišati na najviše plasmane.

- Prve plodove rada kada su seniori u pitanju, očekujemo u najskorijem vremenskom roku tj. već naredne godine kada će se voditi glavne bitke za plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. Nadamo se da će nekoliko srpskih posada uspeti da se domogne "vize" za Tokio - poručio je Jevremović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading