Obradović: Dobro poznajemo Šveđanke

Autor:

Sport

01.12.2018

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor rukometašica Srbije Ljubomir Obradović analizirao je trijumf nad Poljskom 33:26, najubedljiviju pobedu ženske reprezentacije Srbije na Evropskim prvenstvima (do sada je to bio trijumf nad Češkom 28:24 na EP 2012) i najavio duel sa Švedskom u nedelju od 18 časova u okviru drugog kola.

RepublikaFoto: rss.org.rs

- Kao što sam i rekao, naša 6-0 odbrana je presudila meč. Imamo i spremamo devojke da odgovore na više zahteva u odbrani, da budu polivalentne. Tamara Radojević je igrala na pozicijama 5 i 2, Slađa Pop Lazić praktično sve od dvojke do petice. Spremamo devojke tako da svaka može da odgovori bilo kom zadatku u odbrani. Dobro smo igrali 3-2-1, nisam bio nezadovoljan. Imali smo veliki broj tehničkih grešaka, to je problem bio. Nismo iskoristili dva šuta na prazan gol, da smo pogodili, sasvim dugi rezultat bi to bio u prvom delu, ne bi se završilo u minusu. Nismo dovoljno dobro sprečavali njihove kontre, što smo radili u drugom poluvremenu. Na postavljenu odbranu nismo primali puno golova-  rekao je Obradović.

Ova reprezentacija je dovoljno iskusna sa velikim brojem takmičenja….

- Devojke imaju dovoljno iskustva, godina i jednu veoma ozbiljnu medalju iza sebe. Zadovoljan sam njihovim ponašanjem. Bio je ovo početak turnira, želja je ogromna, važnost utakmice veliki. Videli ste Francuskinje i Ruskinje, dugo je bilo malo golova, oseti se pritisak.

Švedska je u prvom kolu poražena od Danske sa 30:29.

- Protivnik sa kojim se dobro poznajemo. Videli ste njihovu utakmicu protiv Danske, moraju da se vade na Srbiji. Na nama je da im to ne dozvolimo i sve uradimo kako bismo dobili utakmicu. To je praktično ista ekipa iz kvalifikacija uz dodatak mladog levog beka Masing. Jedino je tu ona neko koga nismo poznavali od ranije, a protiv Danske je postigla tri gola. Moramo na nju da obratimo pažnju u pripremi - zaključio je Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading