IDEMO DEVOJKE: Pobedom startovale EP

Autor:

Sport

30.11.2018

18:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija na startu Evropskog prvenstva pobedila Poljsku i na najbolji način počela takmičenja u Grupi A, koja se igra u Nanatu. Katarina Krpež Šlezak postigla 11 golova.

RepublikaFoto: Starsport
Rukometašice Srbije

Srbija je odigrala dva različita poluvremena u Nantu, ali je uspela da odličnom partijom u nastavku slomi otpor Poljakinja i ostvari važan i ubedljiv trijumf za nastavak takmičenja.

Srpska reprezentacija delovala je "zarđalo" na početku utakmice – nije bilo ritma u napadu, Poljakinje su uspevale da dođu do pozicija i postižu lakše golove. Tokom tog dela igre naš tim je najviše zavisio od Andree Lekić i Jelene Lavko, koja je postizala golove sa distance. 


Rovita Dragana Cvijić ušla je u 20. minutu i u tim trenucima su "Orlice" uhvatile priključak, pošto je Poljska došla i do tri gola razlike. U uzbudljivom finišu poluvremena bolje su se snašle rivalke koje su na pauzu otišle sa golom viška. 

Međutim, izabranice Ljubomira Obradovića su u nastavku zaigrale mnogo agresivnije u odbrani i to je počelo da se isplaćuje u napadu. Katarina Krpež-Šlezak je kao pravi kapiten povukla kada je trebalo, serijom od četiri gola donela preokret, a onda su se nadovezale i ostale igračice. 


Duel je prelomljen sredinom drugog poluvremena kada je Srbija otišla na +6 i potom rutinski privela meč kraju.

Katarina Krpež-Šlezak je postigla 11 golova, Jovana Stojiljković 5, a Jelena Lavko 6.

Napravljen je veliki korak ka narednoj fazi, tri ekipe prolaze iz naše grupe, a pored Poljakinja smo u grupi sa Danskom i Švedskom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading