Boričić, Gajić i Udovičić: Organizacija EP velika čast

Autor:

Sport

21.11.2018

21:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

eliki uspesi ženske selekcije, odnosno titule prvaka Evrope i sveta, dobili su novu priliku za razvoj srpske odbojke jer će u Srbiji biti organizovano Evropsko prvenstvo za odbojkašice 2021. godine, zaključak je posle potpisivanja ugovora Evropske odbojkaške federacije (CEV) i Odbojkaškog saveza Srbije (OS S).

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić
Vanja Udovičić

Nakon potpisivanja ugovora predsednika CEV-a Aleksandra Boričića i prvog čoveka OS S-a Zorana Gajića, u prisustvu ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, Srbija će biti glavni organizator kontinentalnog takmičenja utakmicama u grupnoj fazi, polufinalu, za treće mesto i finalu.

Boričić se zahvalio Vladi Srbije i ministru Udovičiću za pomoć u dobijaju domaćinstva


- Godinama imamo sjajnu saradnju, a čestitao bih i Gajiću na velikim uspesima. Posebno što je ženska reprezentacija evropski i svetski prvak, a muška četvrta na svetu. Kada se uzme veličina Srbije pored najveći zemalja onda je još veći uspeh - rekao je Boričić u Palati Srbija.

Kako je naglasio, Evropsko prvenstvo 2021. biće od velikog značaja jer se ukidaju kvalifikacije i ono će biti izlaz za šampionat sveta.
RepublikaFoto: Srpski telegraf
Vanja Udovičić

Predsednik OS S Zoran Gajić ističe da je veoma srećan zbog potpisavanja ugovora.


- Hvala ministru Udovičiću, vidi se da je bio uspešam sportista i sada veliki rukovodilac, naravno i Vladi i predsednik Srbije koji su stali iza nas. Prvenstvo u Srbiji biće prava interakcija navijača i ekipe, verujem da će pomoći razvoju odbojke i Srbije - poručio je on.

Gajić je izrazio nadu da će baš do tada biti izgrađen nacionalni odbojkaški centar.
RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Vanja Udovičić


Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić dodao je da mu je drago što će Srbija ugostiti najbolje selekcije iz Evrope u ženskoj odbojci.

- Znam koliko je to značajno za svakog sportistu, da se bori za medalju na svom terenu i pred svojim narodom. Siguran sam da će biti najbolje organizovano EP do sada. To smo pokazali i u ostalim sportovima, a sada je prava prilika da se pokažemo kao sjajani domaćini - zaključio je Udovičić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading