DA DOKAŽEMO DA SMO SPORTSKA NACIJA: Udovičić pozvao na do sada najveći Sajam sporta!

Autor:

Sport

20.11.2018

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petu godinu zaredom, a sedmi put ukupno, Sportski savez Srbije i Ministarstvo omladine i sporta organizuju Sajam sporta. Slogan ovogodišnje trodnevne manifestacije glasi "Put uspeha".

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Sajam sporta od 23 - 25. novembra!

Cilj Sajma sporta jeste da što više dece bude upoznato kojim to sve sportovima mogu aktivno da se bave u Srbiji kako bismo sutra imali zdrave ljude i nove šampione.

- Ovo će biti međunarodni "Sajam sporta" jer će doći ministri iz bar četiri zemlje što daje na težini i verujem da ćemo oboriti sve rekorde po poseti. Ovo će biti sedmi po redu Sajam sporta i očekujemo da bude najmasovniji. Cilj nam je da što više mladih bude na Sajmu. Čestitam Davoru Štepaneku, predsedniku Sportskog saveza Srbije koji je uspeo da pored svih obaveza bude i drugi na svetu-  rekao je Vanja Udovičić.

Vicešampion sveta u rvanju je dosta dopineo organizaciji sa nove pozicije predsednika Sportskog saveza.

- Maksimalno sam se posvetio radu u Sportskom savezu Srbije i svim srcem sam tu. Hvala gospodinu Udovičiću na podršci. Cilj jeste da što više dece privučemo u sport i da nadmašimo sve prethodne sajmove. Pozivam sve zainteresovana sportiste, mlade, trenere da dođu u Halu 1 i 1a gde će ulaz biti besplatan- rekao je Štefanek.

RepublikaFoto: Srpski telegraf

- Imaćemo 20 aktivnih zona na ovogodišnjem Sajmu sporta, koji po svim kriterijumima nadamšuje dve prethodne. Imaćemo prostor za fudbal i dvoranske sportobe, zatim zip-lajn, snuker... Edukacija mladih sportista, ali i trenera će biti na svakodnevnom nivou i obe hale će biti krcate sadržajima tokom tri dana trajanja Sajma sporta. Svi granski sportski savezi su dobrodošli na naše panel diskusije- rekao je Nemanja Svjetlučić, direktor Sajma sporta.

Osim Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije, na Sajmu sporta učestvovaće i Olimpijski komitet Srbije, Ministarstbo odbrane, Paraolimpijski komitet, Zavod za sport i medicinu sporta, Antidoping agencijs Srbije, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu sa Sportskim savezom Vojvodine, Sekretarijat za sport i omladinu grad Beograda, preko 90 nacionalnih granskih saveza, kao i više od 150 teritorijalnih saveza iz cele Srbije.

Na Sajmu sporta se očekuje i veliki broj vrhunskih sportista koji će biti dostupni za fotografisanje i druženje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading