MILENKO SEBIĆ GOST SRPSKOG TELEGRAFA I REPUBLIKE: Bobana me gleda, i ZNAM DA JE PONOSNA! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Sport

13.08.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milenko Sebić (36), osvajač bronzane medalje za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju u disciplini gađanje malokalibarskom puškom u trostavu, bio je gost Srpskog telegrafa.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Milenko Sebić u poseti Srpskom telegrafu

Naš strelac dotakao se mnogih detalja s Igara, a posebno momenta koji je i rastužio i oduševio čitavu naciju kada je na pobedničko postolje izašao sa slikom pokojne koleginice Bobane Veličković.

Izašli ste sa slikom preminule Bobane Veličković?

- Veče pre finala sam odštampao sliku, iako je bila nemoguća misija, odlučio sam se za to odavno i borio. Boba je bila moj veliki prijatelj, mnogo sam je voleo, cenio i poštovao. Znam da je ona još tu i da nas posmatra i treba da se ponosi nama.

Imali ste problema s municijom?

- Imali smo limit od 800 metaka po čoveku i rečeno nam je da ćemo imati samo oficijalni i zvanični trening, ali i takmičenje, što je dovoljno, ali došlo je do promena. Dozvoljeni su nam slobodni treninzi, a ja sam navikao da treniram mnogo više nego drugi. Selektor je kupio dodatnih 1.000 metaka, mnogo skupljih, pored strelišta da bih mogao da izguram tih pet dana da bih bio miran u glavi.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

 

Kako ste reagovali na olimpijski pritisak?

- Igre su posebno takmičenje iz razloga što je veća odgovornost, znate da vas posmatra cela nacija, da gađate za svoju državu. Trema nije nešto veća, ali je dosta drugačija.

Šta vam prolazi kroz glavu na borilištu?

- Prolazi svašta kroz glavu, ne smete sebi da dozvolite grešku i kada vam ide i kada ne ide. Morate da se borite s emocijama.

Bez supruge ne bi bilo ništa!

Vaša supruga je Ruskinja, ujedno vam je i trener. Kako izgleda rad s njom?

- Da nije bilo Aline, ja ne znam kako bih dostigao sve ovo. Ona je bila tu da podmetne svoja leđa i kao trener i kao supruga jer imamo ćerkicu od tri godine. Disciplina nam je na prvom mestu kad radim s njom kao trenerom. Kod nas te priče i komentari tipa: "Osvojićeš medalju" samo stvaraju pritisak.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading