NISU SE OBRUKALE: Košarkašice Srbije ostavile SRCE na terenu, ali su prejake Amerikanke otišle u finale OI!

Autor:

Sport

06.08.2021

06:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkašice Srbije nisu uspele da se plasiraju u finale OI.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Košarkašice Srbije u duelu sa Amerikankama

Košarkašice Srbije su u polufinalu pružile snažan otpor, ali su izgubile od Amerikanki sa 79:59.

Izabranice Marine Maljković će se za bronzanu medalju boriti protiv poraženog iz duela Japana i Francuske.

Meč za bronzu na programu je u subotu od 09:00.

Košarkašice Srbije pružile su hrabar otpor, ni u jednom trenutku se nisu predavale, ali je razlika u klasi je, ipak, ogromna, pa su Amerikanke lako stigle do trijumfa.

Naše su krenule dobro, držale su se u prva četiri minuta meča sa Amerikankama, ali su onda preuzele kontrolu i serijom 8:0 došle do +7.

Sve im je išlo od ruke i brzo su stigle i do dvocifrene prednosti, koja je u jednom trenutku iznosila i +15.

Na kraju prve četvrtine bilo je +13, a dvocifrenu prednost su Amerikanke održavale tokom čitave druge četvrtine i ona je samo rasla.

Srbija je igrala slabo u napadu i postigla samo 23 poena za poluvreme, pa su Amerikanke vodile sa 18 poena razlike,

Tokom treće četvrtine vodile su rivalke i sa +25, ali su naše sjajnom igrom u završnici perioda stigle i do minusa od 14 poena. Ipak, ponovo su Amerikanke uspele da odbiju nalet, i pred poslednjih 10 minuta vodile su sa 58:39.

Loše su naše košarkašice zaigrale na startu četvrtog perioda. Amerika je napravila seriju od 8:0 i stigla do maksimalnih +27. Ipak, Srbija je do kraja meča uspela da ublaži poraz i na častan način završi polufinale.

Najefikasnija u redovima Srbije bila je Ivon Anderson sa 15 poena. Niko više nije bio dvocifren.

Amerikanke su do pobede predvodile Grajner sa 15, Grej sa 14 i Stjuart sa 12 poena.

SRBIJA - SAD 59:79

IV ČETVRTINA

 

10. minut - Škorić nastavlja da dobrom igrom i pogađa za dva. Silvija Paul lagano poentira. Novi penali za Maju Škorić. Pogodila je oba, a onda novi poeni za Amerikanke. Dugalić stiže do četvrtog poena. Kraj meča, Amerika je u finalu OI, pobedila je rezultatom 59:79.

9. minut - Velika borba na terenu i novi promašaj Srpkinja. Škorić je iznudila novi faul i pogodila dva penala. Dobra odbrana Srbije i novi poeni za naše košarkašice u kontri. Trojka za Ameriku. 53:75.

8. minut - Amerikanke ponovo bez greške sa linije penala. Loš naad Srbije, nova izgubljena lopta. Dobra odbrana i poeni uz faul Škorićeve, pogodila je i dodatni penal. Novi poeni sa penala za SAD. 49:72.

7. minut - Nisu pogodile Amerikanke iz dva pokušaja, nova greška Srbije. Uzvraća nam Grej lošim dodavanjem. Dugalić u kontri poentira. Dobra odbrana Anderson i poeni u kontri za Dajanu Butuliju. 46:68.

6. minut - Dobro smo se odbranili, ali onda greši Dajana Butulija. 42:68.

5. minut - Nova trojka Saše Čađo. Fanastična minijatura i dva poena za Grej. Dabović ne uzvraća na drugoj strani. 42:68.

4. minut - Nova greška Srbije, ovog puta Čađo. Čarls ne pogađa trojku. Ne uspeva Dragana Stanković da pogodi sa poludistance. Grajner faulirana, tajm-aut Marina Maljković. Pogodila je oba. 39:67.

3. minut - Agresivna odbrana Srbije. Ipak, ponovo ne uspevamo da stignemo do koša. Grej nastavlja da sipa. 39:65.

2. minut - Trojka Grej, Čađo ne uzvraća. Novi loš napad Srbije. 39:63.

1. minut - Britni Grajner pogađa uz faul, a potom maši dodatni penal. Četiri promašaja u jednom napadu za Srbiju. 39:60.

III ČETVRTINA

10. minut - Dva penala pogađaki Amerikanke. Promašaj Srbije, pa trojka za Ameriku. Šeta, taman smo uhvatili kakav, takav priključak. 39:58.

9. minut - Bananu je dobila Ivon Anderson. Dva promašaja Amerikanki u jednom napadu. Trojka Ivon Anderson, ima 15 poena. Laki poeni Butulije. 39:53.

8. minut - Loši napadi na obe strane, a sve to prekida Srbija novim poenima. 34:53.

7. minut - Čarls bez greške. Novi poeni za Srbiju, pa dobra odbrana. 32:53.

6. minut - Nastavljen meč posle tajm-auta. Zicer promašuju naše košarkašice, ali onda i dobra odbrana. Poeni Tine Krajišnik. 30:51.

5. minut - Greše naše, Stjuart lagano poentira u kontri. Konačno laki poeni i za Srbiju. Dobra odbrana Srbije. 28:51.

4. minut - Krajišnik neprecizna. Srećom, ovog puta napad ne koriste ni Amerikanke. 26:49.

3. minut - Bruks trojkom prekida seriju rivalki. Grajner posle skoka u napadu postiže nove poene. Jovanović neprecizna. 26:49.

2. minut - Novi poeni Grajnerove. Ponovo neprecizne srpske košarkašice. Stjuart povećava prednost SAD. 23:47.

1. minut - Laki poeni Amerikanki na startu treće četvrtine. Promašaji na obe strane, pa greška Ane Dabović. 23:43.

II ČETVRTINA

10. minut - Čelsi Grej 2/2 sa penala. Tri slobodna bacanja za Aleksandru Crvendakić. Pogađa dva penala. Grej se prošetala do koša. Srbija na poluvremenu gubi sa 23:41.

9. minut - Dva napada nisu iskoristile izabranice Marine Maljković. Laki poeni iz kontre za Britni Grajner. Ne pogađa Bruks iz teške pozicije. 21:37.

8. minut - Duga dvojka Ivon Anderson. Neverovatan prodor i pogodak uz faul neverovatne Vilson, pogodila je i dodatni penal. Nova greška Srbije. Lojd kažnjava to novim poenima. 21:35.

7. minut - Nisu pogodile trojku Amerikanke, hvata loptu Sonja. Sjajan potezi i poeni Sonje Vasić. Tajm-aut Marina Maljković. Konačno greše i naše rivalke. 19:30.

6. minut - Još jedna promašena trojka Srbije. Grej nije precizna, dobro smo se odbranili. Pobegla je lopta Sonji Vasić. 17:30.

5. minut - Sjajno su se odbranile košarkašice Srbije. Nije pogodila Dugalić ovog puta dugu dvojku. Grajner ispravlja svoj promašaj. 17:30.

4. minut - Tri napada smo ponovo imali, i konačno trojka, precizna je Saša Čađo. 17:28.

3. minut - Seriju loših napada na obe strane prekida poenima Anderson. Odbranili smo se, ali onda ponovo ne pogađamo za tri poena, 0/8 šutiraju naše dame. Berd kažnjava nas trojkom. 14:28.

2. minut - Brojni promašaji i greške na obe strane, i dalje bez poena u drugoj četvrtini. 12:25.

1. minut - Imali smo tri vezana napada, ali nismo uspeli da ubacimo loptu u koš. Neprecizne i Amerikanke. 12:25.

I ČETVRTINA

10. minut - Četvrti poen Ivon Anderson. Odlična odbrana Nevene Jovanović. Lojd iz teške pozicije precizna, pogodila je preko dve naše igračice. Nastavlja sa poenima Ivon Anderson. 12:25.

9. minut - Stjuart pogađa u kontri posle promašene trojke Srbije. Greši Ivon Anderson, novi laki poeni za Ameriku, ponovo je precizna bila Stjuart. 8:23.

8. minut - Lep prodor i prvi poeni Ivon Anderson. Sjajno se snašla Čarls. Ne pogađa trojku Ivon Anderson. Novi laki poeni Tine Čarls. 8:19.

7. minut - Stjuart u kontri kažnjava promašaj Dragane Stanković. Još jedan neuspešan pokušaj Stankovićeve.Tajm-aut Marina Maljković. 6:15.

6. minut - Vilson bez greške sa penala. Srbija se mnogo muči u napadu, novi promašaj Srbije. Konačno poeni za naše dame, Vasić je iskoristila zicer. Sju Berd precizna sa poludistance. 6:13.

5. minut - Dobra odbrana Srbije, pa promašaj Bruks. Odlična u defanzivi sada i Ana Dabović. Novi promašaj Jelene Bruks. Taurasti, takođe, ne pogađa. 4:9.

4. minut - Novi promašaj Srbije. Nesportska lična Jelene Bruks, Grajner bez greške sa linije penala. Sjajna akcija Amerike i novi poeni Grajnerove. Bruks promašuje trojku. 4:9.

3. minut - Lagane poene postiže Tina Krajišnik. Vilson uzvraća na drugoj strani. Težak promašaj Sonje Vasić. 4:5.

2. minut - Srbija igra dobru odbranu. Berd pogađa prvu trojku na meču. 2:3.

1. minut - Krenuo je meč u Tokiju. Prvi pogodak na meču postiže kapiten Jelena Bruks. 2:0.

Uvod

06:15 - Srpska Amerikanka Ivon Anderson je ovako najavila meč sa svojim zemljakinjama.

Igranje protiv Sjedinjenih Država je veliki izazov za nas. Svi timovi na Igrama imaju ogroman kvalitet i dobro znamo kakvu ekipu ćemo imati za protivnika u polufinalu. Zahvalne smo na ovom izazovu i ulazimo u duel bez straha, jer nemamo šta da izgubimo. Pred nama je velika prilika i zbog toga ćemo se boriti kao nikad do sada i nećemo odustajati - rekla je je Ivon Anderson.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading