KONAČNO SE DOMOGAO ZLATA: Kanađanina u Riju prestiogao Bolt a sada mu nema ravnog!

Autor:

Sport

04.08.2021

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnik Kanade u atletici Andre de Gras osvojio je danas zlatnu medalju u trci na 200 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Konačno prvi.

Konačno je de Gras Stigao do zlatnog odličja nakon što je pre pet godina u finalu Igara u Riju završio iza legendarnog Juseina Bolta.

De Gras je danas stigao do zlata pošto je kroz cilj prošao za 19,62 sekunde. On je ujedno postavio i novi nacionalni rekord.

Srebrnim odličjem okitio se Kenet Bednarek iz SAD u vremenu 19,68, što je njegov novi lični rekord, dok je treći bio takođe Amerikanac, aktuelni svetski prvak, Noa Lajls sa 19,74 sekunde.

Erijon Najton, 17-godišnji Amerikanac, bio je četvrti, u vremenu 19,93.

U trci na 800 metara Kenijac Emanuel Korir osvojio je najsjajnije odličje. On je do zlata stigao s vremenom 1:45,06 minuta, a bila je ovo četvrta uzastopna pobeda Kenije na 800 metara na Olimpijskim igrama.

Srebro je pripalo sunarodniku Fergusonu Čerijot Rotiču koji je trku završio za 1:45,23, dok je bronzu osvojio Poljak Patrik Dobek s vremenom 1:45,39.

Nijedan od trojice sportista nije do sada bio na olimpijskom postolju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading