KO JE GRUZIN KOJI JE DONEO SRBIJI BRONZU U TOKIJU? Datunašvili ODUŠEVIO POSLE velikog uspeha na OI!

Autor: Republika

Sport

04.08.2021

14:16

Ko je Zurab Datunašvili i kako došlo do toga da predstavlja Srbiju na Olimpijskim igrama?

Tanjug/AP

Zurab Datunašvili

Zurab Datunašvili rođen je 1991. godine u Tbilisiju i od malih nogu je počeo da se bavi rvanjem. Sada je član RK Proleter iz Zrenjanina, a umesto za rodnu Gruziju nastupa za Srbiju. 

- Imao sam određene probleme u Gruziji i u tom momentu me je Srbija prihvatila. Mnogo sam zahvalan Srbiji, srpskom rvačkom savezu, mom treneru i ostalima koji su mi pomogli da se što bolje adaptiram, pogotovo u tako teškom i važnom trenutku u mojoj karijeri. Što se medalja tiče, nadamo se da će ih biti još-  rekao je u intervjuu za B92.

Kao rvač Gruzije uzeo je dva zlata na Evropskim prvenstvima, a od toga jedno 2017. godine u svojoj drugoj domovini Srbiji! Tada je u Novom Sadu bio najbolji rvač Evrope, a imao je i jedno evropsko srebro 2013. godine.

Tanjug/AP

 

Kada su izbili problemi sa njegovom matičnom federacijom Srbija nije oklevala da mu pruži podršku, a tu je bilo i dobro poznato lice koje ga je dočekalo!

- Velika mi je čast što ću nastupati za reprezentaciju Srbije. U timu je već moj sunarodnik Mihail Kalaja koji mi je pričao sve najlepše o Srbiji- rekao je tada Zurab.

Prvi put je kao Srbin nastupao 2020. godine na Svetskom kupu u Beogradu i tu je osvojio zlato, a onda je ove godine pre olimpijske bronze doneo evropsko zlato pobedivši u finalu Kirila Maskeviča.

Zarub je poslao jasnu poruku posle osvajanja medalje.

- Jako sam srećan zbog osvojene medalje. To je bio moj cilj u Tokiju. Ovaj uspeh dugujem svim ljudima iz Srbije koji su verovali u mene. Hvala ti Srbijo!- rekao je Datunašvili.

On je nastupao na Olimpijskim igrama i 2012. i 2016. godine, kadanije uspeo da dođe do medalje. 

Komentari (2)

Loading
Van Halen

05.08.2021 12:47

Bravo za njega!!! Sve cestitke!!!!!!!!