SRBIJA U ŠOKU: Odbojkašice srušile Italijanke, a ovo je komentar Zorana Terzića!

Autor:

Sport

04.08.2021

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpske obojkašice su se posle dominantne predstave u četvrtfinalu protiv Italijanki plasirale u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju, a verovali ili ne, selektor Zoran Terzić je konačno zadovoljan.

Republika

Foto: Starsport

Zoran Terzić

Sve je savršeno štimalo u ekipi svetskih i evropskih šampionki, pa čak i selektor koji je retko potpuno zadovoljan, ovog puta nije imao zamerki.

- Nisam očekivao da bude ovako, nije bilo realno. Ne zbog toga što razmišljamo koliko smo mi jaki ili slabi, nego zato što smo igrali protiv ekipe sa kojom smo se sastali u finalu SP. Oni su danas bili u punom sastavu kao i tada, a mi ne... Sasvim je bilo logično da bude teška utakmica, međutim odigrali smo stvarno dobro. Bolje od ovoga nije moglo“, rekao je Zoran Terzić posle plasmana u polufinale Olimpijskih igara gde će Srbija igrati sa Amerikom, baš kao i pet godina ranije u Riju. „Naravno da sam zadovoljan. Ući u borbu za medalju na Olimpijskim igrama je velika stvar za svaku ekipu. Vidite i ko je sve ispao, da olimpijski šampion nije tu. Sigurno da nam ovaj trijumf mnogo znači.

Kritikovao je šef stručnog štaba u prethodnom periodu igru u odbrani, a danas su mu njegove uzdanice pokazale da i u tom elementu mogu da budu i te kako dobre. 

- Definitivno, znate kako... To je kao onaj što viče: vuk, vuk, pa jednom vuk i naiđe, pojede mu celo stado, a oni ga više ne konstatuju. Tako i one, sve je opušteno, sve je polako, sve ćemo mi da uradimo, ali ove utakmice nisu bitne, pa ćemo posle. Jednom će dobiti po nosu zbog toga. Ali polako, još nisu.

Sledeći rival je Amerika koje je i bez dve igračice iz startne postave, lagano preskočila Dominikansku Republiku u četvrtfinalu.

- Teška utakmica nas čeka. Oni su prva selekcija na FIVB listi, jedna od najboljih ekipa na svetu sigurno. Imaju roster od 12 igrača koji su potpuno svi isti, ali potpuno. To nikada u odbojci nisam video. Da imaju četiri identična primača, dva ista dizača, dva ista korektora, tri ista srednjaka u smislu kvaliteta. Biće teško da se pobedi, ali pobeđivali smo ih. Tako da imamo šansu, videćemo na koji način, kako i da li ćemo je iskoristiti. Videćemo koliko smo sposobni da igramo protiv ovako jake ekipe- podvukao je za kraj Zoran Terzić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading