FURIJA SE OPRAŠTE OD BRAĆE: Pau i Mark Gasol završili sa reprezentacijom Španije!

Autor:

Sport

03.08.2021

08:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poraz od Amerikanaca sada dvostruko boli.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vreme je da preuzmu mlađi.

Olimpijske igre su kruna karijere svakog sportiste. Iz tog razloga ne čudi zašto su mnogi uspešni sportisti rešeili da upravo u Tokiju zavšre svoje bogate karijere. Ipak, neki su se samo oprostili od nacionalnih selekcija. To je i slučaj sa najpopularnijom košarkaškom braćom na svet Pauom i Markom Gasolom koji su se oprostili od dresa Španije. 

Poraz od SAD u četvrtfinalu Olimpijskih igara (95:81) bio je poslednja utakmica braće Gasol u dresu Španije, potvrdila su obojica medijima iz domovine.

Pau Gasol je za KOPE rekao da je kraj.

- Veoma sam srećan zbog svega što sam doživeo sa reprezentacijom. Žao mi je što se opraštam porazom, ali neće ta poslednja utakmica biti mera mog nastupa u državnom timu, već sve ono što sam uradio u prethodnih 20 godina - istakao je Pau.

Njegov mlađi brat Mark Gasol je istakao da je sada vreme da se reprezntacija osveži i podmladi.

- Vreme je da neko drugi preuzme naše mesto i uživa u ovoj „vožnji“. Pravi je trenutak za mene da istupim i da neko mlađi dođe na ovo mesto - poručio je Mark Gasol.

 

 

Pau Gasol je za reprezentaciju Španije debitovao daleke 2001. godine a od nje se oprašta nakon tačno 20 godina.

U te dve decenije sa "Furijom" je uspeo da osvoji jedno svetsko i tri evropska prvenstva, kao i „brdo“ ostalih medalja sa velikih takmičenja.

Dok je Mark debitovao 2006. godine, a do danas je osvojio dve svetske i dve evropske titule.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading