DRIM TIM ZAUSTAVIO FURIJU: Ni sjajni Rubio nije pomogao Španiji!

Autor:

Sport

03.08.2021

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerika je u polufinalu Olimpijskih igara.

Republika

Foto: YoutubePrintskrin/Ivan Vega

Ništa od senzacije

Nakon reprezentacije Slovenije koja je postala prvi polufinalista košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju, među četiri najbolje selekcije plasirao se i najveći favorit - selekcija SAD. Drim tim je slavio protiv Španije rezultatom 95:81 (19:21, 24:22, 26:20, 26:18).

Amerikanci su diktirali tempo meča i vodili tokom cele prve četvrtine, a najviše sa sedam poena razlike. Ipak, u finišu prve deonice Španci prave seriju 6:0 i prvi period završavaju sa plus dva u svoju korist.

U drugoj četvrtini, Riki Rubio je došao do izražaja, Španija je zaigrala kao u transu, stigla do čak plus 10 (39:29) i nagovestila da bi mogla da se dogodi senzacija, da Amerikanci ostanu bez medalje u Tokiju.

Međutim, ne zovu ih uzalud "Drim Tim" , uspeli su da se izdignu i da do poluvremena poravnaju rezultat (43:43).

U nastavku meča sve je u svoje ruke preuzeo Kevin Durent koji je ubacio 11 poena u seriji 20:6 za vođstvo SAD 65:49. 

Nakon toga olimpijski šampion je održavao prednost, a sve što je Španija uradila bilo je da priđe na minus šest (69:63).

U poslednjoj deonici igre, Amerikanci su pojačali ritam i odlepili se na + 11 (77:66) i tu je bio kraj svih nadanja Crvene furije.

Najistaknutiji u meču je svakako bio Riki Rubio koji je i ubacio 38 poena, a pratio ga je Serhio Rodrigez sa 16.

U pobedničkom timu Kevin Durent je ubacio 29 poena, Džejson Tejtum 12, Zek Levin je dodao 10, dok je Demijan Lilard upisao 11 poena.

Selekcija SAD u polufinalu će igrati sa pobednikom meča Australija - Argentina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading