U TOKIJU BOLJI NEGO U LONDONU: Srbija ima šansu da ispiše istorijski rezultat!

Autor:

Sport

02.08.2021

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedastaju nam još tri medalje.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Srbija na putu da ispiše istoriju.

 

Ovog ponedeljka Srbija može da se pohvali još jednom medaljom. Bronzano odličje na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio je strelac Milenko Sebić. Ova medalja je peta po redu na tekućoj Olimpijadi a to znači da je srpski tim nadmašio bilans medalja sa Igara u Londonu i Pekingu. 

Od kada nastupa pod imenom Srbija, u Pekingu 2008. smo se okitili sa tri medalje - Milorad Čavić srebro, Novak Đoković i vaterpolisti bronza.

Ćetiri godine kasnije, videli smo četiri odličja u Londonu: zlato Milice Mandić srebro za Ivanu Maksimović i Andriju Zlatića, te novu bronzu vaterpolista.

Dok je u Riju 2016. godine ostvaren rezultat od čak osam medalja. Zlatom su se okitili vaterpolisti i Davor Štefanek, srebro su uzeli Tijana Bogdanović, Marko Tomićević i Milenko Zorić, zatim odbojkašice i košarkaši, dok su se bronzom okitili Ivana Španović i košarkašice Srbije.

Sportisti Srbije su na dobrom putu i da upušu istorijski rezultat i obore rezultat iz Rija. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading