OGRANIZATORI NE MARE ZA SREBRO: Japanci povukli RADIKALAN potez - izbačeni sa Olimpijskih igara!

Autor:

Sport

01.08.2021

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doneta bolna odluka.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Foto: Ilustracije

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju saopštili su da su izbacili šest osoba sa Igara, među njima su i dvojica džudista iz Gruzije osvajača srebrnih medalja, koji su izbačeni zbog kršenja pravila u vezi sa sprečavanjem širenja koronavirusa.

Suspendovani su džudisti osvajači srebrnih medalja Važa Margvelašvili (kategorija do 66 kg) i Laša Šavdatuašvili (do 73 kg), jer su išli u razgledanje Tokija posle svojih takmičenja.

Džudisti su "jasno i ozbiljno" prekršili pravila protiv korona virusa, dok se posle incidenta ambasada Gruzije u prestonici Japana izvinila organizatorima zbog incidenta.

Sa Igara su izbačene još četiri osobe iz SAD i Velike Britanije koje su radile u organizaciji, zbog navodnog konzumiranja kokaina uoči početka takmičenja.

Do sada su organizatori oduzeli osam akreditacija na Igrama, a upućeno je 10 strogih upozorenja, navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading