SLOVENCI SRUŠILI ŠPANCE ZA PRVO MESTO U GRUPI: Jokićev saigrač IZDOMINIRAO, dabl-dabl Dončića!

Autor:

Sport

01.08.2021

10:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Slovenije su savladali selekciju Španije u direktnom okršaju za prvo mesto u grupi rezultatom 95:87.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Okršaj Rubija i Dončića

Španci su bolje otvorili meč, dok je najbolji igrač reprezentacije Slovenije Luka Dončić već u prvoj četvrtini napravio tri lične greške i morao na klupu da ohladi glavu.

Rudi Fernandes je dominirao u prvom periodu igre posle kog su Španci imali prednost od četiri poena 24:20.

Igralo se u mini serijama u drugoj četvrtini, a na velikom odmoru je bilo 44:41 za Špance. Veliki doprinos u igri Slovenaca je dao Čančar koji je odigrao jedan od boljih mečeva u dresu reprezentacije.

Foto: Tanjug/AP

 

Španci na otvaranje druge četvrtine ekspresno stižu do dvocifrene prednosti, ali onda je na scenu stupio Luka Dončić kome su se pridružili saigrači i šutevima sa disance stigli do izjednačenja. Pred poslednju četvrtinu bilo je 70:68.

U poslednjem periodu je viđena prava drama, a Riki Rubio je delom tragičar zbog nekoliko loših odluka.

Na tri i po minuta do kraja Slovenija je preokrenula rezultat bacanjima Čančara i imala poen prednosti. Ostali su pribraniji košarkaši Slovenije do kraja susreta, a tačku na meč je stavio Dragić nakon što je pogodio dva slobodna bacanja.

Dončić je upisao je 12 poena, 14 skokova i 9 asistencija, dok je Čančar bio najefikasniji sa  sa 22, pratili su ga Tobi sa 16 i Prepelič sa 15 poena.

Kod Španaca su se istakli Rubio sa 18, Abalde sa 14 i sa po 12 poena Ljulj i Fernandes.

Slovenija tako ide kao prvoplasirana iz svoje grupe u četvrtfinale, dok su Španci završili na trećem mestu. Iz ove grupe je dalje prošla i Argentina, dok je domaćin Japan ispao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading