KORISTE SVAKU ŠANSU. Hrvati ŽESTOKO udarili na Novaka posle kraha u Tokiju!

Autor: Republika

Sport

01.08.2021

07:07

Novak Đoković je na OI u Tokiju stigao sa ogromnim ambicijama, a kući se vraća bez medalje.

Tanjug/AP

Novak Đoković

Đoković je imao šanse za dve medalje, onu u singlu izgubio je porazima od Zvereva i Karenja Buste, dok je u miks dublu odustao od borbe za bronzu sa Ninom Stojanović.

Novakov krah u Tokiju tema je mnogih svetskih medija, pa i onih u Hrvatskoj.

Sportske novosti objavile su zanimljiv tekst, a autorka Renata Beluhan ne veruje da bi Novak mogao do zlata na sledećim Igrama u Parizu 2024. godine.

- Zverev je svog velikog prijatelja treći put pobedio u karijeri, ali važnije od 'samo pobjede' je to što mu je oduzeo mogućnost osvajanja olimpijskog zlata i to će lako moguće ostati jedino nedostižno u briljantnoj karijeri Niovaka Đokovića. Sve ostalo je osvojio, neke naslove i višekratno, ali karta ga nije mazila na Olimpijskim igrama - navodi se u tekstu.

Ona je Đokovića uporedila sa Rodžerom Federerom.

- Baš kao što nije mazila ni Federera u pojedinačnim dvobojima, ali je zato osvojio zlato u paru s Stanom Wawrinkom i uvek je mogao da kaže "Ja sam svoje zlato osvojio".

Za Đokovića sve osim zlata i prvog mesta je malo, smatraju Hrvati.

Veliki sportisti su specifična roba, jedan od takvih je, naravno, i Novak Đoković jer nakon što je izgubio priliku osvojiti zlatnu medalju, utakmicu za bronzu je odigrao samo zato jer je morao. Naime, Nole na određeni način priznaje samo pobede. Jedan prijatelj, kojem apsolutno mogu da verujem, rekao mi je da je bilo vidljivo kako se Đokoviću jednostavno nije igralo i da je izgledao kao da želi da pobegne što dalje od dodele nagrada jer kad nije prvi, onda ne mora da bude ni treći.

Pritisak je dostakao i Novaka, piše Beluhan, i svakome se to događa u karijeri.

- Ovo je bio trenutak koji je vodio u istoriju i prema istoj nikada neće saznati kako bi se sve na US Openu završilo i bi li taj 'Zlatni slem' zaista došao u Đokovićevu vitrinu da tamo ostane zauvek. Baš kao što je ta nagrada zauvek u vitrini Štefi Graf.

Komentari (0)

Loading