TERZIĆ BLJUJE VATRU: Selektor odbojkašica RAZJAREN posle poraza od Brazila

Autor: Republika

Sport

31.07.2021

14:20

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije doživela je prvi neuspeh na Olimpijskim igrama u Tokiju, a selektor Zoran Terzić je bio izuzetno ljut na svoje izabranice posle meča.

Starsport

Zoran Terzić

Srbija je poražena od Brazila, a Zoran Terzić je bio besan kao ris na reprezentativke naše zemlje.

- Pretpostavljali smo da će biti teško, ali nije bilo. Bilo je lako – za Brazil. Pa ozbiljno. Ovako ne može da se pobedi ozbiljan protivnik, Brazil ili bilo koja druga selekcija. Čak i nema apsolutno nikakvog razloga za nerviranje, u smislu kao mogli smo četvrti set. Ne, ovo je bila 100 odsto utakmica za Brazil. Drastično su bili bolji od nas i to, nažalost, u elementima u kojima nije trebalo. Posebno u odbrani. Ne tehnika i taktika, nego pre svega želja. Tu su bili drastično bolji, mi odbranu nismo igrali uopšte. Verovatno smo očekivali da će naši napadači to sve da reše, nema potrebe bilo šta drugo da radimo dalje - rekao je u dahu Terzić.

Puno je razloga zbog kojih su Brazilke slavile lakše nego što je iko očekivao.

Prvo je loša odbrana, drugo prijem servisa. U prve tri utakmice je zaista funkcionisao na veoma visokom nivou. Sada se potpuno raspao, ni na šta nije ličio. Bez obzira koja igračica je u pitanju. U ostalim elementima smo bili tu negde, možda čak i bolje. Ali, definitivno nismo zaslužili da dobijemo ovu utakmicu - zaključio je Terzić.

Komentari (0)

Loading