DAN "D" ZA KOŠARKAŠICE: Srbija protiv Koreje za četvrtfinale OI

Autor: Tanjug

Sport

31.07.2021

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u nedelju od 14 sati po našem vremenu igraće poslednju utakmicu grupne faze turnira na Olimpijskim igrama protiv Koreje.

Republika

Foto: fiba.com

Košarkašice Srbije

Koreja je u prva dva kola doživela poraze od Španije i Kanade.

- Očekujem prilično tešku utakmicu, jer će nam biti prvi put posle dosta vremena da igramo protiv neke azijske ekipe koje igraju, za nas, atipičnu košarku. Njihov mentalitet je takav da nikad ne odustaju i igraju visokim intenzitetom svih 40 minuta. Nama treba pobeda i pre svega dobra utakmica kako bismo se digle i sa što boljim osećajem ušle u četvrtfinale - rekla je košarkašica Sonja Vasić za sajt KSS.

Srpske košarkašice u prvom kolu pobedile su Kanadu, a u drugom kolu doživele su poraz od Španije.

- Biće to izuzetno bitna utakmica za nas. Treba nam pobeda i čvrsto verujemo da do nje možemo doći. Sigurno neće biti ni malo lako. Koreja kao i ostale azijske reprezentacije ima specifičan stil. Igraju brzu košarku, u istom ritmu ceo meč bez odustajanja. Na nama je da reči prenesemo u dela, da se taktički najbolje moguće spremimo za njih, ali pre svega da energetski budemo na našem nivou, igramo jedna za drugu i svim srcem branimo dres Srbije - zaključila je Maja Škorić.

U drugom duelu u grupi A, sutra od 3.00 ujutro, sastaju se Kanada i Španija.

Plasman u četvrtfinale obezbediće po dve prvoplasirane ekipe iz sve tri grupe, kao i dva bolja trećeplasirana tima.

Srbija je na prethodnim igrama u Riju osvojila bronzanu medalju, a pre mesec dana je na Evropskom prvenstvu u Španiji vratila titulu šampiona Evrope.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading