NOVI PORAZ DELFINA: Hrvatima KLASIK u Tokiju - MUKE za Srbiju pred četvrtfinale!

Autor:

Sport

31.07.2021

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija izgubila drugi susret na OI.

Republika

Foto: Starsport

Reprezentativci Srbije

Vaterpolo reprezentacija Srbije doživela je drugi poraz na Olimpijskim igrama, ovoga puta od selekcija Hrvatske rezultatom 14:12.

Hrvati su mnogo bolje započeli meč, u prvoj deonici su ekspresno stigli do 5:1, ali onda su se "delfini" vratili u igru. Izabranici selektora Dejana Savića odigrali su znatno angažovanije u odbrani, nekoliko puta su sačuvali svoj gol i sa igračem manje, a nakon pogotka Filipa Filipovića na semaforu je stajalo 5:4. Do kraja prvog dela igre, "barakude" su dale još jedan gol, pa su sa prednošću od dva razlike otišle na veliki odmor (6:4).

Reprezentacija Srbije uspela je da se potpuno vrati u trećem kvartalu, a na tri minuta pre kraja bilo je 8:8. Ipak, Hrvatska je u poslednju četvrtinu ušla sa dva gola prednosti (10:8), potom je povela i sa 11:8, pa su "delfini" bili već tada u jako teškoj situaciji.

Najefikasniji na meču bili su Maro Joković i Paulo Obradović sa po četiri gola, od kojih su neki bili ključni, dok je tri dao Perica Bukić,

Kod Srbije je Nikola Jakšić tri puta pogodio, a po dva Filip Filipović i Strahinja Rašović.

Podsetimo, u grupi B ranije danas pobede su ostvarile selekcije Crne Gore i Španije, pa će se naša reprezentacija u poslednjoj rundi sa Crnogorcima boriti za 3. mestu uoči četvrtfinalnih borbi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Jastreb

01.08.2021 05:26

Oni su bivši svetski, evropski i olimpiski prvaci. Uništenjem VK Partizan politika je uradila kao onaj kome ste dali testeru, odsekao je granu na kojoj sedi. Vaterpolo savez se diči medaljama Srbije a u stvari 95% tih medalja treba da stoji u vitrinama Partizana. Sramota je kako su se ponašali prema SEDMOSTRUKOM EVRIOPSKIM PRVAKOM, pa sad dovodite strance da igraju za naše klubove koji nisu ni znali da plivaju kad je Partizan stvarao zvezde koje i danas igraju širom sveta. UŽIVAJTE POLITIČARI U SVOM DOSTIGNUĆU ALI BIĆE I GORE.