EKSKLUZIVNO: Damiru Mikecu TERORISTA oduzeo ZLATO - Srebrni pucač za Srpski telegraf o SKANDALU!

Autor: Republika

Sport

30.07.2021

13:12 >> 13:39

Ispred Damira Mikeca u Tokiju je bio Iranac Džavad Forugi za koga se smatra da je bio član Iranske nacionalne garde tokom rata u Siriji.

Tanjug/AP

Mikec na postolju sa Forugijem

Irancu preti oduzimanje medalje, što bi značilo da Mikec dobija najsjajnije odličje. Organizacije za ljudska prava su apelovale na MOK da učini radikalnu odluku i čoveku koji je postavio olimpijski rekord skine zlato s vrata.

Mikec je bio iskren i pošten, te je u fer-plej stilu istakao da mu je draže pošteno srebro, za koje se godinama borio, nego zlato za zelenim stolom:

- Ja sam saznao da je radio kao bolničar za tu organizaciju tek tokom konferencije za medije na Olimpijskim igrama. Postoje povelje MOK, kao 11 pravila o prekršajima u sportskoj etici. Prva i najpoznatija je o dopingu, verovatno u preostalih deset postoji to oko članstva u takvim organizacijama. Meni bi bilo draže da sam je uzeo kao valja, na borilištu, ali ne za zelenim stolom. Čovek je zaslužio to zlato, pucao je vrhunski. Da li je još nešto loše radio u toj organizaciji, to su priče rekla kazala, ne bih da upirem prstom u nekog. Da li je pravedno oduzeti čoveku zlato? Ali ako je prekršio povelju, to je to onda. Sad se verovatno traže dokazi, videćemo u budućnosti - izjavio je Damir Mikec za Srpski telegraf.

Komentari (0)

Loading