DELFINI SE IGRALI VATERPOLA: Srbija PONIZILA Kazahstan i izlečila španske rane!

Autor:

Sport

27.07.2021

06:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vaterpolisti Srbije bili su ubedljivi u 2. kolu Olimpijskih igara.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prva pobeda srpskih vaterpolista u Tokiju

Srbija je posle poraza od Španije deklasirala nejaki Kazahstan sa 19:5.

Delfini su nešto sporije krenuli u meč protiv autsajdera. Ipak, uspeli smo da na kraju prve četvrtine steknemo vođstvo od 4:2.

Slično se dogodilo i u drugoj četvrtini, koju je Srbija takođe rešila u svoju korist sa dva gola razlike, pa se na poluvreme otišlo rezultatom 7:3.

Delfini su u trećoj četvrtini u potpunosti slomili otpor Kazahstana. Raspucali su se naši šampioni, a rival nije imao nikakvo rešenje za napade Srbije, pa je posle trećeg perioda ekipa Dejana Savića vodila sa 13:5.

Ništa se nije promenilo ni u četvrtom periodu. Srbija je nastavila da melje nedoraslog rivala, pa smo na kraju upisali ubedljivu pobedu. Kazahstan u ovoj četvrtini nije uspeo da postigne nijedan gol.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Duško Pijetlović, koji je postigao četiri gola. Tri je dodao Strahinja Rašović, a po dva pogotka dali su Andrija Prlainović, Stefan Mitrović i Dušan Mandić.

Kod Kazahstana po dva gola zabeležili su Jevgenij Medvedev i Srđan Vuksanović.

U narednom kolu Srbija igra protiv Australije u četvrtak od 12:50.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading