(FOTO) SO NA RANU SRPSKOJ NACIJI: Šestorica u IDEALNOM TIMU, kakva bi to STRAŠNA EKIPA BILA!

Autor:

Sport

25.07.2021

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo jedna zemlja bivše Jugoslavije se takmiči u košarci na Olimpijskim igrama u Tokiju, a najveće iznenađenje je svakako izostanak srpske reprezentacije na najvećoj sportskoj smotri!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić i Luka Dončić

Srbija je u Riju osvojila srebrno odličje, ali neće imati priliku da brani titulu vicešampiona Olimpijskih igara.

A kako bi izgledao idealni tim bivših zemalja Jugoslavije u Tokiju, zapitao se poznati košarkaški stručnjak.

Fran Frančila, jedan od najboljih poznavalaca i prognozera NBA drafta i bivši trener sastavio je svoj tim u kome dominiraju igrači iz Srbije.

- Koliko bi dobra bila Jugoslavija na Olimpijskim igrama 2021.? Šta kažete?- upitao je Frančila, i među 12 imena uvrstio šestoricu Srba.

 

 

Idealan tim Jugoslavije po njemu bi izgledao ovako: Dončić (Slovenija), Bogdanović (Srbija), Bogdanović (Hrvatska), Vučević (Crna Gora), Jokić (Srbija), Dragić (Slovenija), Nurkić (BiH), Lučić (Srbija), Bjelica (Srbija), Micić (Srbija), Milutinov (Srbija), Zubac (Hrvatska). Na kamp bi bili pozvani Marjanović (Srbija), Teodosić (Srbija), Hezonja (Hrvatska), Simon (Hrvatska), Jović (Srbija), Šarić (Hrvatska).

Nema sumnje da bi selekcija gde je, recimo, startna petorka Luka Dončić, Bogdan Bogdanović, Bojan Bogdanović, Nikola Vučević, Nikola Jokić bila možda i najveći favorit za osvajanje zlatne medalje.

Ipak, kako se raspala Jugoslavija, tako su raspršeni snovi selekcije Srbije koja definitivno nije imala sreće da se domogne Tokija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading