SAMO JE OVA FALILA, VIŠE NE FALI... Emotivni Mikec posle najvećeg uspeha u karijeri!

Autor: Republika

Sport

24.07.2021

10:13

Strelac Damir Mikec osvojio je srebrnu medalju u disciplini vazdušni pištolj 10m, što je pro odličje za našu zemlju na Olimpijskim igrama u Tokiju!

Tanjug/AP
Damir Mikec

Mikec je ostvario sportski san i došao do dugo čekanog odličja sa najvećeg sportskog događaja.

- Još nisam svestan uspeha. Već dugo želim da kompletiram sve medalje, samo je olimpijska falila u karijeri. Više ne fali.

 

 

- Dobro sam počeo meč, posle sam se malo mučio. Sreća me je pogledala. Ušao sam u finale u kojem sam ispravio sve greške. Svi finalisti su bili izvanredni, ali sam se bazirao samo na svoj zadatak. Prvi metak je bio dobar, a nakon toga lošiji, ali sam uspeo da se konsolidujem. Nakon greške sam rekao sebi, “Damire, ovo je ti je poslednja greška. Od sada samo u centar”. Smirio sam puls, i uspeo da izborim srebro. Hvala mojoj porodici, posebno mom treneru Goranu Mikecu, kao i psihologu. Drago mi je da sam probio led na početku Igara i što sam dao vetar u leđa kolegama olimpijcima koje ću svim srcem bodriti. Nemam puno vremena za slavlje, za tri dana opet izlazim na vatrenu liniju, gde ću nastupati u miksu sa Zoranom Arunović- zaključio je.

Do odličja je došao rezultatom od 237,9 krugova, dok je Forugi imao 244,8 i to je olimpijski rekord. Peng je do bronze došao sa 217,6 krugova.

 

 

Komentari (2)

Loading
moežnemože

24.07.2021 10:50

ne sme da se trguje igračima videli smo da sledi nanogica