ŠOK: Španovićeva bez medalje na OI, vaterpolisti gube od Hrvata - Srbija u Tokiju osvaja dva zlata!

Autor:

Sport

19.07.2021

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je na prošlim Olimpijskim igrama osvojila osam medalja, a prema prognozi Asošiejted pres (AP) ove godine će u Tokiju premašiti ovu brojku, međutim, prognoza je poprilično šokantna jer neki od naših najboljih sportista "neće" moći do medalja.

Ivana Španović

Prema AP, Srbija će osvojiti devet medalja, i to dva najsjanija odličja kojim će se okititi najbolji teniser sveta Novak Đoković i karatistkinja Jovana Preković koja će se takmičiti u kategoriji do 61 kilograma.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije, koja je nedavno osvojila Evropsko prvenstvo, u Tokiju će se popeti stepenik više u odnosu na Rio de Žaneiro 2016, pošto joj agencija AP prognozira srebrnu medalju.

Zlato će, po AP-u, pripasti Amerikankama, a bronza Australiji.

Srebro će prema ovoj prognozi osvojiti i vaterpolisti Srbije, aktuelni olimpijski šampioni, a u finalu će izgubiti od Hrvatske. Bronza će otići u ruke vaterpolista Mađarske.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkašice Srbije

AP je Srbiji prognozirao još jedno srebro u timskim sportovima i to u basketu 3*3. Po AP-u, od Srbije će biti bolja selekcija Poljske, dok će bronzu osvojiti Letonija.

Kada je reč o ekipnim sportovima, AP kao osvajačice medalja nije naveo žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije, aktuelne svetske i dvostruke uzastopne evropske prvakinje i vicešampionke OI.

Na pobedničko postolje u ženskoj odbojci, po AP, će se popeti SAD, Kina i Brazil.

Medalje bi Srbiji trebalo da donesu i kajakaš Strahinja Stefanović (srebro), džudista Aleksandar Kukolj (bronza), rvač Mate Nemeš (bronza) i Zorana Arunović u streljaštvu (bronza).

Takođe, prema prognozi američke agencije, među osvajačicama medalja u skoku u dalj nema Ivane Španović

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Fikus

20.07.2021 12:09

Šije mi ga Đura, AP zna koliko medalja i ko će osvojiti za Srbiju ... Zašto uopšte prenosite ovakve budalaštine?