MVP LUKA: Dončićeva magija za pobedu Dalasa!

Autor:

Sport

07.11.2018

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Dalas Maveriksa savladali su Vašington Vizadrse u zanimljivom meču NBA lige u noći između utorka i srede. Domaći tim pobedio je 119:100 nošen odličnim Lukom Dončićem.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Dončić

Istina, domaći navijači morali su da strepe do početka završne četvrtine i tek nešto kasnije mogli su da budu sigurni da je pobeda u džepu. Dalas je sigurno krstario ka lakoj pobedi, jer je u drugoj četvrtini već imao i 24 poena viška, a na poluvremenu je bilo čak 70:49. Ipak, Vizardsi su serijom 7:0 na početku treće četvrtine počeli da muče Mavse, koji su verovatno počeli da se prisećaju utakmice s Atlantom, vođstva od 26 razlike i kakva je drama tu bila.

Vizardsi su koristili dobar momentum Ota Portera Džuniora, kome je Džon Vol pomogao da na sedam minuta pre kraja utakmice sustignu protivnika i ostanu na samo šest poena zaostatka (97:91). Ipak, posle tajm-auta Dalas je odgovorio serijom 15:5 i tako overio trijumf. Denis Smit Džunior stavio je paraf na trijumf, a na kraju je imao 19 poena.

Dončić je skupio 23 poena (9/16 iz igre, 2/7 za tri), te šest skokova i tri asistencije, mada mu je ponovo slaba tačka bila broj izgubljenih lopti – četiri. Oto Porter i Bredli Bil su imali po 19 poena, dok je Džon Vol imao 24 poena i 10 asistencija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading