Srpska rapsodija u Atini, Micov i Nedović demolirali Olimpijakos!

Autor:

Sport

19.10.2018

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Olimpije iz Milana nadigrali su Olimpijakos usred Atine rezultatom 99:75. Glavni "krivci" za ovo iznenađenje su srpski košarkaši koji su briljirali u najelitnijem evropskom takmičenju.

RepublikaFoto: Starsport
Srbin uništio Olimpijakos!

Ekipa Olimpije je napokon uhvatila svoj ritam, ne samo da se dobro nosila od početka meča sa favorizovanim Olimpijakosom nego je uspela da prelomi meč u odlučujućim trenucima u Atini i potpuno nadigra grčki klub u gostima.

Srpski košarkaši su bili na visokom nivou u oba tima. Čak, štaviše bili su jedni od najzapaženijih na terenu. Milutinov je dominirao pod košem, a u protivničkoj ekipi su se raspucali Micov koji je pogurao ekipu iz Milana u prvom poluvremenu, a u drugom poluvremenu je Nemanja Nedović preuzeo "kormilo". Krenulo je Olimpiju  u poslednjoj četvrtini, a grčki crveno-beli nisu imali rešenje za raspoložene goste. U poslednjim minutima Atinjani nisu znali šta ih je snašlo, Micov ih je demoralisao trojkama. Džejms je bio najefikasniji sa 22 poena, pratio ga je Nedović sa 20 poena, a Micov je postigao 19.

Fenerbahče je uspeo da pobedi Žalgiris posle preokreta rezultatom 82:75. Ekipa srpskog trenera, Željka Obradovića se nije dobro snašla na startu, ali od poluvremena uspeva turski tim da pronađe svoju igru nošen raspoloženim Kostasom Sloukasom koji je postigao 20 poena, iako ostali Obradovićevi izabranici nisu bili previše raspoloženi, bilo je dovoljno za pobedu nad "zelenima". Pored njega su se istakli, Luđi Datome sa 11 poena i Jan Veseli sa 10. Marko Gudurić je odigrao solidnu partiju sa 8 postignutih poena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Efes je uspeo da savlada Himki u izuzetno zanimljivom meču rezultatom 85:84. Turski klub je konstantno bolje igrao, međutim u poslednjoj četvrtini ruski klub se vraća potpuno u meč, ali nije bilo dovoljno vremena, u uzbudljivoj završnici Efes je uspeo da slavi, za dlaku. 

Košarkaši Real Madrida savladali su Baskoniju rezultatom 97:79. Klub iz Vitorije je dobro parirao "kraljevima" u tri perioda igre, ali onda su Madriđani dodali gas i potpuno nadigrali košarkaše Baskonije u poslednjem kvartalu. Tim Pabla Lasa je predvodio Serhio Ljulj sa 23 poena, pratio ga je Rudi Fernandez sa 14 i Entoni Rendolf sa 11. Iz Baskonije su se istakli Uertas, Vildoza i Džaning.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading